Review – ASUS ROG Crosshair X870E Hero
BIOS
Ajuns la versiunea 0501, BIOS-ul lui ASUS ROG Crosshair X870E Hero suporta deja cel mai recent AGESA 1.2.0.2 si ne ofera tot ce avem nevoie, indiferent daca este vorba de configurarea dotarilor integrate, overclocking, latente si sublatente sau parametrii de training ai memoriilor.
Pentru cei mai putin avansati, putem folosi Easy Mode, unde avem pe o singura pagina monitorizarea frecventelor, voltajelor si temperaturilor, alaturi de cativa parametri necesari de configurare. Totusi, este putin probabil ca un utilizator de Crosshair X870E Hero sa foloseasca acest mod. In cazul in care stiti ce faceti, ASUS va ofera Advanced Mode, unde putem personaliza in detaliu aproape orice ne-am putea dori. Asa cum suntem obisnuiti, majoritatea optiunilor de overclocking sunt grupate in tab-ul Extreme Tweaker, unde putem seta orice voltaj, frecventa sau latenta.
Desi exista pe piata si alte placi de baza cu setari numeroase, avantajul ASUS consta in echipa lor excelenta de R&D, care se asigura ca totul functioneaza corect, chiar si atunci cand lasam majoritatea parametrilor pe Auto si incercam setari extreme pentru procesor si/sau memorie. Pentru aceasta, ASUS are si profile de latente/tensiuni de alimentare indexate dupa IC-urile care echipeaza modulele, precum si frecventa dorita de functionare. Bineinteles, putem incarca direct profilul EXPO sau XMP 3.0 si totul ar trebui sa functioneze fara probleme. Totusi, tineti cont ca si IMC-ul procesorului joaca un rol crucial aici.
Pentru o configurare cat mai usoara a sistemului si implicit a performantei, ASUS analizeaza procesorul instalat si il catalogheaza in functie de VID-ul setat de AMD din fabrica, acesta primind un SP total (in cazul nostru, pentru Ryzen 9 9900X acesta este de 117). Pe langa acest lucru, ASUS evalueaza din mers si performanta sistemului de racire, acesta primind si el un scor in puncte. Cu toate aceste date, ASUS realizeaza un overclocking automat folosind inteligenta artificiala atunci cand setam CPU Core Ratio pe AI Optimized. Aceste tehnologii sunt binevenite, avand in vedere faptul ca cele mai recente procesoare, atat Intel cat si AMD, sunt deja impinse la limita, iar procesul de overclocking poate deveni destul de anevoios, mai ales pentru incepatori.
Setarile disponibile sunt extrem de numeroase, suficiente atat pentru incepatori, cat si pentru entuziasti. Mai jos puteti vedea cateva capturi de ecran:
Comentarii
Salut!
Da, AMD are produse foarte competitive si foarte performante. Cu cat mai multe inovatii, cu atat mai bine pentru noi, consumatorii.
Multumim Lab501.ro pentru review-uri!
La multi ani!
Pixell 🙂
Reusita implementarea ASUS, felicitari pentru review!
Mulțumim LAB501 pentru review-ul excelent!
Intenționez să fac un upgrade la o platformă cu chipset X870 și eram curios să aflu de ce e capabil flagship-ul Asus din această generație.
Foarte bun review. Pentru noul sistem pe AM5 intentionez sa merg tot pe un Asus ROG Hero (pe AM4 sunt pe ROG Hero, foarte multumit).
Felicitări pentru review, Matose!
Reusita implemantarea! Felicitari pentru articol!
In primul rind, La Multi Ani ! si o cupa de sampanie pentru voi.
In al doilea rind, as avea o intrebare pe care sa le-o adresati firmelor producatoare cu prima ocazie.
Pe linga formatul “calsic” ATX, de ce nu se insista si pe formatele: mATX, mITX ?
Nu vreau sa vorbesc in numele marii majoritati dar, tendinta din ultimii ani este vizibila. Detinatorii, viitori detinatori de placi de baza isi doresc PC-uri mici, implicit, placi de baza mici si/sau mini-PC-uri.
De ce nu se insista si pe acest segment – mai mult – din partea firmelor producatoare ?
La citi reprezentati au in Media, de ce nu mai fac citeva sondaje, chestionare, sa re-/constate care este tendinta cumparatorului ? Ce ii impiedica ? Deoarece nimeni nu ar avea de pierdut: atit ei (producatorii) si utilizatorii spre bucuria lor.
In urma mai multor chestionare, rubrici cu diferite intrebari pentru diferite componente de pe mai multe site-uri, reviste online, marea majoritate au aratat cum tendinta utilizatorului final, este spre detinerea un mic PC, portabil, cu componente mici etc.
Pe de alta parte, alti producatori mai mici sau mai mari (de mini PC-uri, componente) au speculat acest aspect prin marirea preturilor… Aici fiind alta discutie.
Va multumesc pentru intelegere.
Cele mai recente stiri
CES 2025 – Lenovo
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – MSI
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ASUS
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ADATA & XPG
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – Endorfy
Scris in 9 January, 2025.
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube