Review – Biostar X670E Valkyrie

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 14 December, 2022.

Biostar X670E Valkyrie

 
A trecut ceva timp de cand n-am discutat despre o placa de baza Biostar, iar lansarea noii platforme AMD AM5 este o ocazie perfecta de a vedea cum au evoluat in ultimul timp placile de baza ale taiwanezilor. Asa cum deja stiti, placile de baza AM5 high-end folosesc chipset-ul X670E (Extreme) si ati putut vedea deja pe LAB501 cateva modele de la AORUS, ASUS si ASRock.

De regula placile de baza dotate cu chipset-ul X670E vin cu toate dotarile posibile si imposibile, insa modelul testat de noi astazi tinteste un pret cat mai bun, reducand dotarile aditionale la minim, renuntand astfel la conectivitate WiFi precum si la solutii exotice precum USB 4.0 sau LAN 2.5G sau 10GbE. Este vorba de varful de gama pentru platforma AM5 si – pentru moment cel putin – singura placa de baza echipata cu chipset-ul X670E a celor de la Biostar – pe numele sau de scena X670E Valkyrie.

Overclocking-ului este suportat pe toate chipset-urile si procesoarele Ryzen din seria 7000, prin urmare acesta nu este un factor de diferentiere intre modele, insa VRM-ul generos cu 18+2+2 faze cu integrate care suporta un curent de pana la 105A poate inclina balanta pentru placile high-end si mid-high, cum este si de altfel cea testata de noi astazi. Ca majoritatea placilor de baza moderne, Biostar X670E Valkyrie vine cu mai multe porturi M.2, in cazul de fata avem la dispozitie 4 porturi M.2 PCIe x4 din care doua compatibile PCIe Gen. 5, SSD-urile M.2 compatibile fiind anuntate pentru finalul anului 2022.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: