Review – Biostar X670E Valkyrie

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 14 December, 2022.

Teste si overclocking

 
Pentru teste am folosit un procesor AMD Ryzen 5 7600X, al carui review il puteti gasi aici, in cazul in care va intereseaza performanta lui. Noi astazi ne vom concentra pe partea de overclocking, atat folosing PBO (Precision Boost Overdrive) impreuna cu CO (Curve Optimizer), cat si in modul clasic, in care setam o frecventa si o tensiune de alimentare fixa.

La fel ca si in cazul Zen 3, AMD au optimizat la sange frecventele obtinute out-of-the-box de arhitectura Zen 4, pe care sunt bazate procesoarele Ryzen din seria 7000. Prin urmare, vedem faptul ca exemplarul nostru atinge in medie o frecventa de 5175MHz stabila pe toate nucleele la o tensiune de alimentare 1.34v in Cinebench R23 fara sa atingem nimic in BIOS in afara de setarea profilului EXPO.

 

 

Activand PBO, putem incerca diferite setari ale CO care modifica in + sau in – curba de tensiune / frecventa cu un offset setat de utilizator. Cum am vazut si in cazul generatiei trecute, un CO cu offset negativ functioneaza cel mai bine, practic subvoltand procesorul in toate treptele de frecventa. Astfel, cu PBO activ si CO setat la -25 am obtinut o frecventa care a variat intre 5375MHz si 5400MHz insa spre final s-a stabilizat la 5350MHz, cu o tensiune de alimentare de 1.26v, obtinand un scor de 15446 in Cinebench R23.

Mai departe, am fixat frecventa procesorului manual la 5450MHz si am cautat tensiunea de alimentare necesara pentru stabilizarea in Cinebench R23. Cu 1.26v am reusit rularea acestui test, insa din pacate nu putem discuta de stabilitate deplina a sistemului in Prime95. Scorul obtinut este de 15834, ceea ce ne arata un spor fata de scenariul anterior, insa si frecventa este superioara.

Totusi, nu pot sa nu remarc cat de bine functioneaza tehnologiile PBO + CO, cat de mult ne usureaza munca si sa nu uitam faptul ca pastreaza majoritatea tehnologiilor de reducere a consumului in idle si incarcarii medii. Overclocking-ul memoriilor a functionat si el foarte bine, am obtinut 6200MHz 30-36-36-76 cu uncore-ul sincron la 3100MHz, ceea ce nu este chiar simplu. Am putut sa rulez la 6400MHz insa CL-ul trebuie urcat la 32 iar uncore-ul nu mai poate rula sincron, prin urmare sporul de performanta este mai degraba negativ decat pozitiv.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: