Review – MSI MPG Z590 CARBON EK X

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 10 March, 2021.

Concluzii

 

 

Am rulat si un scurt test, cu singurul procesor din seria 10 de la Intel pe care il avem la indemana, mai precis Intel Core i5 10400, proprietate personala. Astfel, am comparat temperatura obtinuta de acesta impreuna cu MSI MPG Z590 CARBON EK X, utilizand o pompa D5 produsa de EK, un radiator EK-CoolStream XE 240 si doua ventilatoare EK-Vardar EVO 120ER RGB. Pentru comparatie, am folosit un AIO AORUS Liquid Cooler 280, ventilatoarele rotindu-se la 2400 rpm, respectiv batranul Noctua NH-D15 (1500 rpm).

Evident, Intel Core i5 10400 este un procesor rece si cuminte, drept urmare nu avem de-a face cu diferente foarte ridicate intre cele trei solutii de racire, insa circuitul de racire EKWB se impune fara drept de apel, iar in cazul in care aveti in plan achizitionarea unui procesor din seria Rocket Lake, MSI MPG Z590 CARBON EK X este cu siguranta o solutie excelenta pentru a-l tine in frau.

MSI MPG Z590 CARBON EK X poate fi comandata de pe site-ul celor de la EKWB, pentru 499.90 EURO, momentan fiind disponibila la precomanda. Desigur, pretul de ~ 2400 RON este substantial mai ridicat decat in cazul modelului MSI Z590 Gaming Carbon WiFi (~1720 RON), insa trebuie sa tinem cont ca in pachet gasim atat waterblock-ul EKWB, cat si EK-Leak Tester (35 Euro), precum si un voucher de 50 EURO pentru magazinul EKWB, care poate fi utilizat pentru achizitii de peste 300 de EURO in magazinul acestora.

Nu in ultimul rand, trebuie sa tinem cont si de faptul ca majoritatea placilor de baza livrate impreuna cu un waterblock full in pachet fac parte in general din cu totul alta categorie de pret, acestea fiind comercializate in cele mai multe cazuri pentru preturi cuprinse intre 4000 si 5000 RON.

Practic, MSI si EKWB incearca sa ofere o solutie full block intr-un segment de pret in care nu intalnim de obicei asa ceva si o fac chiar bine, din punctul meu de vedere, MSI MPG Z590 CARBON EK X fiind o placa bine dotata, cu un etaj de alimentare solid si conectivitate de ultima generatie. Practic, cu exceptia unei solutii 10Gbe LAN, nu vad ce ne-am putea dori mai mult de la o placa de baza din aceasta categorie de pret.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – MSI MPG Z590 CARBON EK X

Lasa-ne un comentariu: