Supermicro C7Z170-SQ Review

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 11 January, 2016.

Concluzii

 

Supermicro C7Z170-SQ este o placa interesanta pentru ca aduce calitatea componentelor si testarea prelungita din zona enterprise / server in zona de consumer. Am ramas impresionat de VRM-ul executat ca la carte, fara dublori de faza sau alte gimick-uri de marketing, cu componente solide si dimensionate mai mult decat corespunzator. Loc de imbunatatiri, sigur ca exista, spre exemplu  compatibilitatea cu diversele kituri de memorie, mai ales in ceea ce priveste functionalitatea profilelor XMP. Mi-ar fi placut de asemenea sa vad integrate si cateva profile de overclocking pentru memorie, insa Supermicro avanseaza si nu este exclus sa vedem si asa ceva la modelele viitoare.

Cu toate acestea, desi este o placa solida, in ceea ce priveste dotarile C7Z170-SQ nu are nimic in plus fata de dotarile standard ale PCH-ului din dotare, ceea ce face ca pretul de aproximativ 220$ sa para mare. O placa cu dotari similare, ASUS Maximus VIII Ranger, dotata cu un BIOS pus la punct si venind de la un producator cu renume se invarte in jurul sumei de 200$. In acelasi price-range avem si ASUS Maximus VIII Hero, o placa care mie personal mi-a placut foarte mult, ce vine cu ceva dotari in plus dar si cu un aspect estetic deosebit, ce ajunge undeva la 235$.

In acest context (al pretului), cel putin pentru entuziasti, Supermicro C7Z170-SQ este o placa destul de greu de recomandat. In schimb, pentru cei care isi doresc sa doarma noaptea linistiti stiind ca au in sistem o placa de baza ce foloseste exclusiv componente server-grade, C7Z170-SQ este o optiune de luat in seama. La acest pret, primiti un VRM solid la pachet precum si ceva veleitati de overclocking (cel putin la procesor); memoriile necesitand ceva atentie insa acest lucru se poate rezolva printr-un update de BIOS.

 

_MG_7387

 

Comentarii

2 comentarii la: Supermicro C7Z170-SQ Review

  1. kretzu77 a scris pe:

    Placa asta imi aduce emimnte de placile de baza Intel de acum ceva vreme: bulk and rock solid baby, bulk and rock solid. 🙂

  2. Ncmihai a scris pe:

    Este “simpla”, bios-ul este aerisit, problema cu memoriile cred ca se va rezolva cu un update viitor la bios.

Lasa-ne un comentariu: