Galaxy GeForce GTS 250 512MB – Studiu de scalare in overclocking

Scris de: , in categoria: Placi video, in 21 December, 2009.

Tin minte ca era o vreme cand citeam cu foarte mare placere articolele lui Shamino de pe VR-Zone din simplu fapt ca arata scalarea frecventelor folosind mai multe raciri precum si impactul voltmod-ului. Eh, dar timpul a trecut, Shamino a plecat de la VR-Zone si astfel de articole nu se mai intalnesc prea des in timpurile noastre. De aceea, astazi va fi placerea mea sa scriu un astfel de articol si sper sa fie pe placul vostru.

GeForce GTS 250 nu este o placa video noua, poate chiar va amintiti articolul colegului meu Tudor la lansarea acesteia, acum mai bine de 9 luni:

Nemuritorul se intoarce – Nvidia GTS 250

In schimb, implementarea celor de la Galaxy este deosebita si aduce cateva noutati despre care o sa va povestesc in continuare.

Cutia arata interesant si are pe post de motiv principal un paianjen verde (probabil semnificand veninul sau chiar culoarea NVIDIA) in relief. De asemenea ne atrag privirea cele 3 stickere lipite axact sub numele producatorului: Badaboom, Xtreme Tuner, Free 3D Vision. Banuiesc ca sunteti cu totii familiarizati cu Badaboom, programelul care realizeaza conversii video folosind exclusiv GPU-ul dar din pacate in cutie gasim doar versiunea demonstrativa.

Xtreme Tuner este software-ul proprietar Galaxy cu care pot fi modificate frecventele placii video, turatia ventilatorului, monitorizate temperaturile dar si modificat BIOS-ul placii video. Inafara de interfata care pare desenata in Paint si probleme serioase in a pastra turatia ventilatorului la valoarea stabilita manual, nu am gasit alte probleme in utilizarea acestui program. Totusi este o aditie care da valoare mai mare bundle-ului.

3D Vision Discover este varianta “economica” a tehnologie de vizionare in mod 3D a lui NVIDIA. Avantajul e ca se poate folosi cu orice monitor, iar ochelarii sunt distribuiti cu majoritatea placilor video comercializate de NVIDIA. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa purtati ochelarii anaglifici din pachet si sa activati 3D Vision din driver si gata… jocurile se va in 3D. Curiozitatea m-a facut si pe mine sa incerc 3D Vision Discover si pot spune ca efectul este cel putin interesant, deci cu siguranta trebuie sa incercati si voi.

Cooler-ul este “sanatos” si beneficiaza de miez de cupru, iar racirea VRM-urile este una din cele mai bune vazute de mine pana acum: radiator masiv de aluminiu prins in suruburi. De asemenea remarcam suportul pentru 3-Way SLI dar si dubla alimentare ceea ce indica faptul ca aceasta placa este pregatita pentru chinurile pe care le va indura in acest review.

P.S: Nu bagati de seama patratetul mic albastru din partea superioara pentru ca o sa va explic ceva mai incolo ce e cu el…

Nu stiu ce credeti voi dar mie mi se pare sexy placa asta: backplate negru cu conexiuni VGA, DVI si HDMI, plus ca eu tot nu pot sa-mi iau ochii de la superba racire de pe VRM. Ca tot am amintit de VRM, aceste este dimensionat corespunzator: 4 faze pentru GPU si 1 faza pentru memoriile GDDR3.

Inainte de a da pagina trebuie sa va mai spun ca placa are 2 BIOS-uri: unul principal si altul de backup. Astfel, daca BIOS-ul principal este corupt (flash intrerupt de exemplu) atunci in primele 10 secunde de la BOOT se restarteaza sistemul iar placa video porneste cu BIOS-ul de backup. Apoi, folosind Xtreme Tuner sau nvflash se rescrie BIOS-ul principal. Interesanta abordare si un alt motiv pentru care unii dintre voi vor dormi mai bine noapte si vor rescrie mai des BIOS-ul placii video.

Comentarii

7 comentarii la: Galaxy GeForce GTS 250 512MB – Studiu de scalare in overclocking

 1. endluzerul a scris pe:

  waw, doua medalii de aur, una de argint, din patru probe, la asa performanta nici gimnastele noastre din zilele noastre nu mai ajung :):). Felicitari, Matose!

  Si 1000 MHz – no comment, sunt simcer impresionat. waw!!! (again)

 2. DanD a scris pe:

  super! [ai recomanda 2, sau 3 dinastea pentru pl mea striker2 780i? [mai am un 8800gts 640m care ar tine de fizica? sau sa bag altceva, 2x gtx260?>

  oricum mersi anticipat si mai am o intrebare: ce rol are gantera de 12.5 kg din funda:?

  mersi,

 3. Da. Uneori elevul depaseste profesorul.Ca l-ai inlocuit pe Shamiro e una,si ca te si descurci binisor e alta. Spor la teaba.

 4. Mama, niciun cuvant nu inteleg de pe blogul acesta

 5. i loved the article added to my favourites

 6. dodysher a scris pe:

  Superbă prezentare. Felicitări! Însă la răcire parca Accelero S1 raceste mai bine, asta dupa testul pe care l+am facut si eu in furmark cu aceeasi placa.

 7. miere de albine a scris pe:

  Nu stiu daca Accelero S1 raceste mai bine. Cred mai bine ca degraba modul cum este folosita influenteaza partial si performantele.

Lasa-ne un comentariu: