Review – ASUS TUF Gaming Radeon RX 6500XT OC

Scris de: , in categoria: Placi video, in 25 January, 2022.

Sub capota

 
Sistemul de racire este alcatuit din doua ventilatoare de 92mm, sub care gasim un radiator supradimensionat, alcatuit dintr-o baza de cupru, 4 heatpipe-uri din cupru nichelat si lamele de aluminiu. Memoriile si VRM-ul sunt racite cu ajutorul unor mici radiatoare construite din cupru nichelat, sudate de lamelele radiatorului principal.

Etajul de alimentare al nucleului grafic este alcatuit din 4 faze, controlate de un chip ON NCP81022N, in timp ce etajul de alimentare al memoriei este alcatuit dintr-o singura faza, controlata de asemenea de un controller produs de On SemiConductors.
 

Comentarii

2 comentarii la: Review – ASUS TUF Gaming Radeon RX 6500XT OC

  1. Bogdan a scris pe:

    De parca preturile nu erau destul de mari, prin europa sunt pur si simplu o bataie de joc.
    Anyway placa era deja proiectata pentru laptopuri, de acolo interfata cu doar x4 lanes si magistrala pe 64 biti. Probabil ca pentru 128 biti si un PCIe 4.0 x8 trebuiau sa faca chip-ul mai mare si…economat ftw. Desi e un produs prost si-ar fi justificat prezenta daca se vindea pe la 1000 lei. Intr-o piata normala nu ar fi costat mai mult de 500 lei.

  2. Viorel Susnea a scris pe:

    AMD a hotarat sa implementeze un chip foarte mic de laptop pe acesta placa, si intr-adevar este o decizie proasta. La 2000 de lei nu este o ofeta atractiva, mai ales ca este cam la nivelul lui rx57, rx580 de acum 5 ani. S-ar putea ca si Nvidia cu al său rtx 3050 de buget, sa dezamageasca, dar cred ca nu asa de mult. Totuși, dacă avem in vedre că TSCM va scumpi pretul chipurilor cu 20% si automat toate preturile placilor grafice va exploda si mai mult, este posibil ca nici la pretul actual din magazine sa nu se prea gaseasca.

Lasa-ne un comentariu: