Review – GIGABYTE GeForce RTX 2080 SUPER Gaming OC 8G

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 23 July, 2019.

GIGABYTE GeForce RTX 2080 SUPER Gaming OC 8G

 
Perceptia timpului este subiectiva, fiind diferita de la un om la altul, in functie de varsta, stare de spirit, locatie sau acces la tehnologie. Dar chiar si in cazul unei singure persoane, timpul poate curge diferit, in special in functie de activitatile intreprinse in perioada respectiva. Au trecut mai bine de 7 luni de la primul articol publicat anul acesta si intamplator, primul articol pe care il publicam pe LAB501 era review-ul de lansare pentru RTX 2060, in care comparam 15 placi video, mai noi sau mai vechi.

Acum, mai bine de 7 luni mai tarziu, a venit momentul sa incheiem seria articolelor dedicate lansarii familiei RTX SUPER, testand doua implementari de RTX 2080 SUPER, mai precis referinta si implementarea GIGABYTE GeForce RTX 2080 SUPER Gaming OC 8G. Si tot 15 placi video am introdus in grafice si probabil ca acesta este ultimul articol in care veti mai vedea placi grafice din seria GTX 10×0 incluse in comparatie.

Intre cele doua articole insa, din punctul meu de vedere pare ca a trecut o eternitate. Poate pentru ca anul acesta am fost mai ocupati ca niciodata… Poate pentru ca in fiecare luna am vazut ceva nou, indiferent daca discutam despre Radeon VII, GTX 1660 TI, GTX 1660 sau GTX 1650, o pleiada intreaga de notebook-uri de gaming, SSD-uri si monitoare de la AORUS sau sisteme de la MSI. 2019 a fost un an incarcat pana la refuz – 61 de articole publicate pe LAB501, 27 de articole pe NEXT… sincer… nu cred ca am publicat niciodata 89 (hai… 90 cu articolul de astazi) de articole in jumatate de an.

Imi aduc aminte vag ca am fost in Pamporovo, candva, in iarna, pentru un pic de relaxare pe partie, alaturi de prieteni dragi. Apoi, tot cu o eternitate in urma, mergeam in North Carolina, la sediul Lenovo din SUA, pentru a oferi feedback legat de viitoarele produse Legion. M-am intalnit cu AMD in Los Angeles pentru a vedea noua generatie Navi si inca odata in Girona, impreuna cu MSI, pentru a vedea ce au pregatit acestia pentru platforma X570. Iar acum am revenit dintr-o (mult prea) scurta calatorie in Balchik, unde am gustat putin din atmosfera estivala.

Cateva calatorii, intre care a trecut chiar putin timp, daca stau sa ma gandesc… si totusi, mie mi se pare ca a trecut o eternitate. La naiba, daca stau sa ma gandesc mai bine, in urma cu aproximativ doua luni ne pregateam de Computex, de unde am publicat, ca de obicei, seria clasica de stiri LAB501. Si cred ca nebunia atunci a inceput cu adevarat. Pentru ca nici nu s-a terminat bine Computex-ul si incepeam seria articolelor dedicate procesoarelor Zen 2. Si nici nu ne-am apucat bine de acestea si nici macar nu am apucat sa va povestim despre Navi si am avut parte de o noua serie de lansari.

Astfel, Nvidia GeForce RTX 2060 SUPER si Nvidia GeForce RTX 2070 SUPER erau lansate fix in urma cu 3 saptamani, tot atunci fiind anuntat si RTX 2080 SUPER, pentru o data ulterioara. Ei bine, acea data ulterioara este astazi si nu pot decat sa sper ca macar 2 luni de acum inainte nu vom mai vedea placi video noi. Macar placi video… ca la procesoare inca mai am de lucru…

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – GIGABYTE GeForce RTX 2080 SUPER Gaming OC 8G

  1. ayu a scris pe:

    multumim pt articol. se tot speculeaza daca va fi si un 2080 ti super. probabil un raspuns cert ca nu va fi nu exista. aparent 2080ti este peste 2080 super din majoritatea pdv sau exista si ratiuni pt care ai alege super?

  2. Dor a scris pe:

    Super de… neinteresant acest model.

Lasa-ne un comentariu: