Review – GIGABYTE GeForce RTX 4080 SUPER AERO OC 16G

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 31 January, 2024.

GIGABYTE GeForce RTX 4080 SUPER AERO OC 16G

 
Doamnelor si domnilor, pentru a 8-a (si ultima) oara in aceasta luna vom discuta din nou despre placi grafice. Si nu despre orice fel de placi grafice, ci despre placi grafice noi din segmentul high-end, adica exact categoria care este cel mai aproape de sufletul nostru. Desigur, ca in cazul multor pasiuni mai mult sau mai putin mistuitoare, relatia pe care o avem cu GPU-urile high-end in ultimii ani este una de iubire / ura. Pentru ca iubim placile grafice puternice si iubim tehnologia noua, dar uram cu patos preturile pentru care a ajuns tehnologia sa fie comercializata in ultimii ani.

Este ca si cum as spune… RTX 4080 SUPER este a doua cea mai puternica placa video din lume in momentul de fata si va ramane asa pana la urmatoarea generatie de placi video. Si daca implementarea Founders Edition este de-a dreptul impresionanta, stati sa vedeti cum arata imensitatea denumita GIGABYTE GeForce RTX 4080 SUPER AERO OC 16G. O placa video care face pana si uriasul FE sa para mititel, o placa video uriasa, eleganta, un adevarat festin tehnologic de la GIGABYTE. Uita-ti-va cat este de frumoasa… scarba mica… ce planuri murdare ai tu cu portofelul meu?

Lasand gluma la o parte, implementarile GIGABYTE au reusit sa impresioneze in cazul modelelor high-end din seria RTX 4000, producatorul taiwanez compensand TDP-ul ridicat prin utilizarea unui PCB solid, dar si a unui sistem de racire care ne face sa ne gandim ca placa de baza este atasata de placa video, nu invers. Si fie vorba intre noi, daca iti cumperi o astfel de placa video, atunci restul componentelor le alegi ca sa se potriveasca cu ea si sa o puna in valoare.

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – GIGABYTE GeForce RTX 4080 SUPER AERO OC 16G

 1. Dor a scris pe:

  Excelenta încheierea! 🙂
  “la revedere Ianuarie, nu te mai intoarce. Eu unul am o deficienta ridicata de solutie de malt si hamei si intentionez sa remediez rapid aceasta problema.”

 2. Wolfink a scris pe:

  Din ciclul ” noi, nshitvidia, cum sa mai mulgem niste bani dintr-o serie ce nu aduce cine stie ce imbunatatiri ( seria 4000) comparativ cu seria 1000 sau chiar 2000. Articolele, ca intotdeauna, foarte bine scrise si la obiect dar produsele lansate lasa de dorit, cum am scris mai sus: “cum sa mai scoatem niate bani de pe urma celor multi si “destepti”. Eu unul ramin la 3070 meu ce inca duce orice chiar si in 4k cu detalii medii. Astept linistit seria 5000 si trec peste seria 4000 mai ales versiunile super ultra extra maxi mega…

 3. mucul a scris pe:

  Din ciclul: noi, neavidia, sa mai mulgem niste banuti dintr-o generatie de pl. video nu prea stralucita. Plusuri(daca se pot numi astfel: pretul ceva mai asezat si cresterea cu 2,5 fps fata de versiunea normala. Articole bine scrise, ca de obicei, dar lansarea acestor modele super,extra,maxi,ultra nu prezinta un interes deosebit. Poate seria 5000 va fi mai reusita.

 4. AdiMan a scris pe:

  Salut echipa lab501. Facind abstractie la comentariile de mai sus (noaptea mintii) vreau sa afirm faptul ca am terminat de citit articolele scrise pina in acest moment, de la inceputul lui 2024 si nu pot decit sa zic: bravo si multumiri pentru testele efectuate. Sper sa continuati si mai departe la fel cu urmatoarele lansari. Unii dintre noi prefera sa stea linistiti cu o cafea la indemina si sa se delecteze citind si nu urmarind teste video realizate pe repede inainte, unde mai pui ca cititul ajuta creierul sa se dezvolte normal. Inca o data multumiri si putere de concentrare coroborata cu multa rabdare va doresc in viitor pentru si mai multe teste realizate anul acesta.

Lasa-ne un comentariu: