Review – GIGABYTE GeForce RTX 4080 SUPER AERO OC 16G

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 31 January, 2024.

Concluzii

 
Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea mea. Sau ma rog… 8 povesti, care fac parte pana la urma dintr-un singur intreg – placi video la inceputul anului 2024. Ce am aflat din articolul de fata? Ei bine, in primul rand faptul ca GIGABYTE GeForce RTX 4080 SUPER AERO OC 16G aduce un spor de performanta de (ce surpriza) 1% fata de implementarea de referinta, ceea ce o pozitioneaza la 11% fata de varful de gama, RTX 4090. In al doilea rand, faptul ca monstrii exista si sunt printre noi… dar ca sa intelegi asta trebuie sa tii pur si simplu placa asta in mana, pentru ca din poze este greu sa iti dai deama de acest lucru.

Nu in ultimul rand, faptul ca RTX 4080 SUPER aduce un spor marginal de performanta fata de RTX 4080, dar ar trebui sa fie considerabil mai ieftina. Este acest lucru suficient? Ei bine, daca ai un RTX 4080 sau RTX 4090 in sistem, cu siguranta nu. Daca ai orice alta placa video in momentul de fata, atunci cu siguranta RTX 4080 SUPER este o oferta buna, oferind mai multa performanta fata de RTX 4080, pentru un pret, cel putin teoretic, mai scazut.

Acum… ar fi putut oferi si mai multa performanta? Absolut… daca TDP-ul ar fi fost crescut de la 320W la 350W, de exemplu, atunci am fi vazut un spor de performanta aproape direct proportional. Problema este ca GIGABYTE GeForce RTX 4080 SUPER AERO OC 16G se apropie deja la 11 procente de RTX 4090, iar aceasta este comercializata in continuare la preturi de peste 10000 RON, iar “regele” trebuie in continuare sa se lafaie confortabil in segmentul sau de pret, fara pretendenti mai mici, mai ieftini si prea obraznici.

La final, daca nu ati citit articolul dedicat implementarii Founders Edition, nu pot decat sa va rog sa o faceti acum. Pentru ca acolo am tras de fapt concluzia legata de aceste lansari, concluzie care sper sa va fie de folos. Iar acum, dupa ce am terminat cu aceste lansari, nu pot sa spun decat… la revedere Ianuarie, nu te mai intoarce. Eu unul am o deficienta ridicata de solutie de malt si hamei si intentionez sa remediez rapid aceasta problema.

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – GIGABYTE GeForce RTX 4080 SUPER AERO OC 16G

 1. Dor a scris pe:

  Excelenta încheierea! 🙂
  “la revedere Ianuarie, nu te mai intoarce. Eu unul am o deficienta ridicata de solutie de malt si hamei si intentionez sa remediez rapid aceasta problema.”

 2. Wolfink a scris pe:

  Din ciclul ” noi, nshitvidia, cum sa mai mulgem niste bani dintr-o serie ce nu aduce cine stie ce imbunatatiri ( seria 4000) comparativ cu seria 1000 sau chiar 2000. Articolele, ca intotdeauna, foarte bine scrise si la obiect dar produsele lansate lasa de dorit, cum am scris mai sus: “cum sa mai scoatem niate bani de pe urma celor multi si “destepti”. Eu unul ramin la 3070 meu ce inca duce orice chiar si in 4k cu detalii medii. Astept linistit seria 5000 si trec peste seria 4000 mai ales versiunile super ultra extra maxi mega…

 3. mucul a scris pe:

  Din ciclul: noi, neavidia, sa mai mulgem niste banuti dintr-o generatie de pl. video nu prea stralucita. Plusuri(daca se pot numi astfel: pretul ceva mai asezat si cresterea cu 2,5 fps fata de versiunea normala. Articole bine scrise, ca de obicei, dar lansarea acestor modele super,extra,maxi,ultra nu prezinta un interes deosebit. Poate seria 5000 va fi mai reusita.

 4. AdiMan a scris pe:

  Salut echipa lab501. Facind abstractie la comentariile de mai sus (noaptea mintii) vreau sa afirm faptul ca am terminat de citit articolele scrise pina in acest moment, de la inceputul lui 2024 si nu pot decit sa zic: bravo si multumiri pentru testele efectuate. Sper sa continuati si mai departe la fel cu urmatoarele lansari. Unii dintre noi prefera sa stea linistiti cu o cafea la indemina si sa se delecteze citind si nu urmarind teste video realizate pe repede inainte, unde mai pui ca cititul ajuta creierul sa se dezvolte normal. Inca o data multumiri si putere de concentrare coroborata cu multa rabdare va doresc in viitor pentru si mai multe teste realizate anul acesta.

Lasa-ne un comentariu: