Review – Nvidia GeForce RTX 3090Ti Founders Edition

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 19 July, 2022.

Concluzii

 
Si am incalecat pe-o sa, si v-am spus povestea… wow!!!! Mare mai este nene dihania asta si mai cantareste si peste 2Kg!!! Scuze, dar de fiecare data cand vad placa pe viu nu ma pot sa nu ma mir, iar fotografia cu cantarul mi se pare pur si simplu din alt univers. Da, dragilor, pana si eu ma mai mir de hardware uneori. Si parca asta este si ideea, sa uitam pentru o secunda de ce se intampla in jurul nostru si sa ne retragem in lumea celor care nu cuvanta, dar ne incanta prin performantele lor.

Chiar daca uneori, cel putin in cazul unei placi ca Nvidia GeForce RTX 3090Ti Founders Edition, o facem pur teoretic, admirandu-i performanta si aspectul, dar fiind perfect constienti ca este un varf de gama absolut pentru care este greu sa justifici diferenta de pret de la modelul imediat inferior.

Desigur, asta se aplica daca ne referim la gaming. Pentru ca asa cum am vazut, daca intamplator va indeletniciti si cu alte activitati care depasesc domeniul ludicului, atunci lucrurile se schimba complet. Pentru ca un RTX 3090Ti nu doar randeaza mai repede decat un RTX 3080Ti, de exemplu. Dar exista situatii in care nici o placa din domeniul consumer nu poate face ce face RTX 3090 / RTX 3090Ti. Ganditi-va asa, cu RTX 3080Ti randezi o masina putin mai incet. Dar s-ar putea nici macar sa nu poti deschide fisierul cu 10 masini pentru ca nu ai destula memorie.

La polul opus, Nvidia GeForce RTX 3090Ti Founders Edition face fata la orice, indiferent daca discutam despre jocuri, randari, editare, sau situatii unde avem nevoie de o cantitate uriasa de RAM. Desigur, exista placi grafice profesionale pentru asa ceva, cum ar fi Nvidia RTX A6000, echipata cu 48GB memorie RAM. Doar ca in momentul de fata, daca un RTX 3090 Ti ni se pare scump la 12300 RON, cat costa acum un model in stoc, ce parere am avea despre 51000 RON, cat costa un A6000?

Si nu ma intelegeti gresit, A6000 stie sa faca si alte lucruri, motiv pentru care are un asemenea pret. Insa pentru ce avem noi nevoie, sau mai bine spus doar unii dintre noi, Nvidia GeForce RTX 3090Ti Founders Edition este absolut suficienta, iar pretul pare un chilipir prin comparatie.

Iar in aceste conditii, nu pot decat sa va spun ca asteptarea de 4 luni a meritat. Pentru ca imi doream mult aceasta bestie, mai ales ca RTX 3090 nu am avut niciodata in forma Founders Edition. Pentru ca trebuie sa recunoastem, RTX 3090 FE si RTX 3090Ti FE sunt unele dintre cele mai impresionante implementari de referinta produse vreodata, pe care oricine si le-ar dori. Cu alte cuvinte, o placa video monstruoasa, potrivita pentru un monstru ca mine.

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Nvidia GeForce RTX 3090Ti Founders Edition

 1. Negaterium a scris pe:

  Great article, as usual. Monster delivery 🙂

 2. Dodo a scris pe:

  Nota 10 ca de fiecare data!

 3. Dreamcatcher a scris pe:

  Procesorul acela nu face cinste unui astfel de monstru, cu tot respectul. Ar fi nevoie de un upgrade catre o platforma cu 5800X3D macar! Altfel mi se pare ca anuleaza toata munca riguroasa, prezentand niste rezultate indoielnice, din cauza bottleneck-ului real si vizibil!

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Trecem la 7000 in curand

Lasa-ne un comentariu: