Review – Nvidia GeForce RTX 3090Ti Founders Edition

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 19 July, 2022.

Nvidia GeForce RTX 3090Ti Founders Edition

 
Sper ca nu v-am intristat prea tare saptamana trecuta, pentru ca imi dau seama ca tonul general al articolului dedicat revenirii placilor video in stoc este unul pesimist, insa realitatea este ca de la un punct incolo este de preferat pesimismul / realismul in detrimentul optimismului nejustificat. Suntem adulti, vedem ce se intampla in jurul nostru, drept urmare de cele mai multe ori luam decizii in mod rational, chiar daca pasiunea ne indeamna altfel.

Asta nu inseamna insa ca trebuie sa facem mereu astfel de analize, ba chiar din contra, genul acesta de articole este rar. Pentru ca, pana la urma, un site ca LAB501 ar trebui sa ne ajute sa evandam din cand in cand din cotidian, nu sa ne reaminteasca realitatile vietii. In fond, aici este locul unde ne hranim pasiunea si unde ne alimentam visele, chiar daca acestea nu devin intotdeuna realitate. Pentru ca nu avem neaparat nevoie de cea mai puternica placa video sau cel mai puternic procesor si cel mai probabil nu le vom achizitiona, dar asta nu inseamna ca nu este absolut delicios sa discutam despre ele.

Si daca tot am discutat de vise, respectiv cea mai puternica placa video, astazi a venit momentul sa redevenim visatori, sa ne scaldam in opulenta, sa epatam si sa ne jucam acolo sus, unde doar cativa norocosi ajung. Pentru ca astazi, dragii monstrului, o sa va povestesc despre placa mea video preferata. Vedeti voi, placa mea video preferata a ajuns la mine cu intarziere. Cu aproximativ 4 luni intarziere, in conditiile in care RTX 3090Ti a fost lansata oficial pe 29 Martie. Desigur, v-am povestit despre RTX 3090 Ti destul de aproape de lansare, insa nu implementarea aftermarket era placa pe care o asteptam eu.

Nu… placa video pe care o asteptam eu era ceva mai sobra, mai gri, mai… rara. Ma refer, desigur, la implementarea Founders Edition, o placa pe care eu am tinut mortis sa o am in colectie si o placa despre care vom discuta astazi chiar daca acest lucru este putin redundant. De ce? Pai… vedeti articolul despre care povesteam mai sus.

Lasand insa realitatile in seama altora, Nvidia GeForce RTX 3090Ti Founders Edition a ajuns in sfarsit la mine, iar astazi ne vom desfata cu hardware porn pur si simplu pentru ca putem. Si pentru ca avem de-a face cu una dintre cele mai impresionante realizari tehnologice ale ultimilor ani. Dar, in principal, pentru ca putem…

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Nvidia GeForce RTX 3090Ti Founders Edition

 1. Negaterium a scris pe:

  Great article, as usual. Monster delivery 🙂

 2. Dodo a scris pe:

  Nota 10 ca de fiecare data!

 3. Dreamcatcher a scris pe:

  Procesorul acela nu face cinste unui astfel de monstru, cu tot respectul. Ar fi nevoie de un upgrade catre o platforma cu 5800X3D macar! Altfel mi se pare ca anuleaza toata munca riguroasa, prezentand niste rezultate indoielnice, din cauza bottleneck-ului real si vizibil!

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Trecem la 7000 in curand

Lasa-ne un comentariu: