Review – Nvidia GeForce RTX 4070 Founders Edition

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 12 April, 2023.

DLSS 3.0

 
Asa cum am putut observa, Nvidia GeForce RTX 4070 Founders Edition ofera o performanta similara cu RTX 3080, pentru un consum semnificativ mai mic. Totusi, lucrurile nu se opresc aici, pentru ca pe langa sporul de performanta adus de noua arhitectura, in coroborare cu un proces de fabricatie excelent, placile grafice din generatia RTX 4000 mai au o serie de avantaje, gratie tehnologiilor specifice. Astfel, daca DLSS a reprezentat de la bun inceput un atu al placilor grafice Nvidia RTX, DLSS 3.0 foloseste nucleele Tensor din cea de-a 4-a generatie, pe care le regasim in arsenalul seriei RTX 4000, pentru a randa nu doar pixeli, ba chiar si cadre intregi, cu ajutorul Optical Multi Frame Generation.

Generand imagini intregi, riscul de aparitie al artefactelor este semnificativ mai mic, calitatea imaginii fiind de asemenea imbunatatita. Iar daca RTX 4090 si RTX 4080 sunt monstrii absoluti, pentru care DLSS 3.0 este doar o tehnologie complementara, care ne ajuta sa utilizam monitoare cu rate de refresh de peste 200Hz pastrand detaliile ridicate, in cazul lui RTX 4070 lucrurile stau altfel, DLSS 3.0 oferindu-ne posibilitatea de a ne juca in WQHD, cu RTX activat, chiar si pe un monitor de 144Hz, in marea majoritate a cazurilor.

Mai jos am testat 3 jocuri care suporta DLSS 3, cu RTX On, cu si fara DLSS 3.0 activat, in cele trei rezolutii pe care le folosim in mod uzual pentru teste. Calitatea imaginii nu s-a schimbat, sau cel putin nu intr-atat incat sa observ eu cu ochiul liber, insa performanta aproape s-a triplat, chiar si in cele mai solicitante titluri.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Nvidia GeForce RTX 4070 Founders Edition

  1. Sandman a scris pe:

    O intrebare: 4070 consuma mai putin ca 2080ti? Am un 2080Ti si in highload mi se mai restarteaza calculatorul, am o sursa de 650W Seasonic. Ma gandesc sa trec la 4070 si sa mai tin sursa asta o vreme.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Daca sursa face probleme eu as schimba-o acum, indiferent de placa video.

Lasa-ne un comentariu: