Review – Nvidia GeForce RTX 4070 Founders Edition

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 12 April, 2023.

Concluzii

 
Si uite asa, dragii monstrului, cel de-al doilea trimestru al anului ne-a adus a doua lansare Nvidia in segmentul desktop pe anul acesta, o placa grafica de dimensiuni reduse, cu un consum redus la randul sau, dar care ofera performanta de RTX 3080. Din punct de vedere tehnologic, este destul de impresionant ce au reusit sa faca Nvidia cu un consum mediu cu 141W mai mic decat in cazul concurentului din vechea generatie, iar modul in care arata si functioneaza DLSS 3.0 este de asemenea impresionant, desigur, in jocurile compatibile cu aceasta tehnologie.

Practic, daca in momentul de fata vrem sa ne jucam in WQHD cu RTX On si detalii ridicate, putem face asta chiar si pe un monitor cu o rata de refresh ridicata (120 – 144Hz), evident intr-un titlu care se afla pe lista jocurilor care ofera DLSS 3.0. Cat despre performanta in clasica rasterizare, RTX 4070 ofera un framerate mediu ridicat in marea majoritate a jocurilor, fiind o placa incredibil de puternica pentru cat de putin consuma.

Pozitionarea este de asemenea logica, in conditiile in care AMD nu ofera un concurent in aceasta gama de pret in momentul de fata. Totusi, pretul recomandat pentru Romania este de 3349 RON si chiar daca vom vedea modele comercializate pentru acest pret, vor exista cu siguranta si implementari de varf care se vor apropia de 4000 RON, un lucru destul de periculos, in conditiile in care RTX 4070 Ti poate fi achizitionata din magazine pentru preturi incepand cu 4599 RON in acest moment.

Stiu, stiu, am spus-o si o sa o tot mai spun, de cand lucrurile au luat-o razna nici nu mai imi vine sa fac analize de pret, pentru ca oricum sunt inutile si lucrurile se pot schimba oricand. Dar poate tocmai de aceea, mai ales cand discutam despre segmentul mainstream, despre RTX 4070, poate si un viitor RTX 4060, dupa ani de zile de criza, de lipsa de stocuri, de minat si alte nebunii, cred ca gamerii merita o gura de aer proaspat, un produs care sa ofere un raport performanta / pret exceptional. Iar in momentul de fata, acesta ramane RTX 4070 Ti, pozitionat intr-un segment superior de pret.

Pentru ca desi avem de-a face cu o placa video performanta, care aduce cele mai moderne tehnologii intr-un pachet extrem de eficient din punct de vedere energetic, cu temperaturi reduse in timpul functionarii, performanta similara cu RTX 3080 si avantajul DLSS 3, pozitionarea sa are o importanta cruciala, in special in contextul peisajului post-mining, in care platformele de comert SH sunt saturate de varfuri de gama din generatia anterioara.
 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Nvidia GeForce RTX 4070 Founders Edition

  1. Sandman a scris pe:

    O intrebare: 4070 consuma mai putin ca 2080ti? Am un 2080Ti si in highload mi se mai restarteaza calculatorul, am o sursa de 650W Seasonic. Ma gandesc sa trec la 4070 si sa mai tin sursa asta o vreme.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Daca sursa face probleme eu as schimba-o acum, indiferent de placa video.

Lasa-ne un comentariu: