Review – Nvidia GeForce RTX 4070 Founders Edition

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 12 April, 2023.

Prezentare

 
Nvidia GeForce RTX 4070 Founders Edition respecta linia de design introdusa odata cu lansarea lui RTX 4090, dar de aceasta data avem de-a face cu o placa aproape de doua ori mai mica. Nu, nu discutam despre o placa de dimensiunile unui RTX 3080, placa Founders Edition mai apropiata ca dimensiuni fiind RTX 3060.

Asa cum ne-au obisnuit Nvidia, PCB-ul are dimensiuni atipice, componentele etajului de alimentare fiind dispuse de ambele parti ale nucleului grafic. Peste aceste componente, nucleul grafic si memoria GDDR6X, este montat sistemul de racire. In zona conectorului 12VHPWR, avem de-a face cu un ventilator montat pe partea din spate a placii video, care trage aer rece prin acest radiator, respectiv heatpipe-uri si il evacueaza in sus, inspre cooler-ul procesorului / ventilatorul de evacuare montat pe partea din spate a carcasei.

La polul opus, gasim un ventilator pozitionat clasic, pe partea din fata a placii video, care trage aerul cald prin radiatorul de aluminiu si il evacueaza direct in afara carcasei. Modul in care aerul trece prin lamelele de aluminiu este definit atat de pozitionarea ventilatoarelor, cat si de prezenta ramei din aluminiu care inconjoara solutia de racire, fortand ventilatoarele sa evacueze in directia dorita.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Nvidia GeForce RTX 4070 Founders Edition

  1. Sandman a scris pe:

    O intrebare: 4070 consuma mai putin ca 2080ti? Am un 2080Ti si in highload mi se mai restarteaza calculatorul, am o sursa de 650W Seasonic. Ma gandesc sa trec la 4070 si sa mai tin sursa asta o vreme.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Daca sursa face probleme eu as schimba-o acum, indiferent de placa video.

Lasa-ne un comentariu: