Review – Sapphire Pulse Radeon RX5700 8G

Scris de: , in categoria: Placi video, in 19 August, 2019.

Nivel de zgomot

 

 
Pentru a masura nivelul de zgomot am utilizat un decibelmetru profesional produs de Voltcraft, mai precis modelul SL200. Acesta a fost pozitionat pe un trepied la 85cm de platforma de test, deasupra cooler-ului de pe procesor. Pentru acest test am tactat procesorul la 3 GHz, am lasat doar 2 nuclee active micsorand tensiunea de alimentare la 1.05v, am dezactivat Hyper-Threading-ul si am folosit cooler-ul Noctua NH-D15S in mod pasiv. Singurul ventilator in afara de cel al placii video a fost ventilatorul sursei, care produce insa un nivel de zgomot cu mult sub ceea ce este capabila o placa high-end.

Testele au fost realizate intr-o camera dotata cu geamuri termopan, zgomotul de fundal in aceasta camera fiind mai mic de 32.9dB. La fel ca si in cazul testelor de consum si de temperatura, trebuie sa retinem ca valorile prezentate in tabelul de mai sus se aplica strict sistemului de referinta folosit in articolul de fata. Nivelul de zgomot nu va fi acelasi in cazul in care sistemul este montat in carcasa, in cazul in care distanta dintre aparatul de masura si placa video difera, in cazul in care orientarea aparatului difera, s.a.m.d.

De aceea, noi am creat un sistem de referinta in cadrul caruia sa putem compara mai multe solutii, insa rezultatele trebuiesc privite ca diferente intre produse, nu ca valori absolute universal valabile in orice situatie. Pentru a inregistra nivelul de zgomot, am rulat Metro Last Light in 3840×2160. Valorile pe care le puteti vedea in grafic sunt valorile maxime inregistrate in timpul testului respectiv.

Acelasi lucru este valabil si in cazul nivelului de zgomot, Sapphire Pulse Radeon RX5700 8G fiind semnificativ mai silentioasa fata de implementarea AMD.

Comentarii

9 comentarii la: Review – Sapphire Pulse Radeon RX5700 8G

  1. Ion a scris pe:

    De unde ai luat rezultatele la 2080 in 4k? Sunt prea mici. Mă uit la guru, videoz, anand și nicăieri nu exista diferențe așa de uriașe. Ceva e putred in Danemarca.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Uita-te linistit, astea sunt rezultatele noastre cu metodologia noastra de teste.

  3. Ion a scris pe:

    Sunt foarte liniștit. Daca tu spui că-n Shadow 2070 este aproape de 2080 super si 2060 super este cu 3 frame-uri mai slabă ca 2080…așa o fi. Cum spui tu. Zi buna.

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Eu nu spun nimic, asta spun testele… Iti dai seama ca o setare intr-un joc nu e reprezentativa pentru cum se compara placile aia intre ele, de aia avem 10 jocuri si 3 setari pentru fiecare (4 in unele cazuri).

  5. quod a scris pe:

    2300 ron pentru 5700 simplu ??? fie el si pulse….pai ce stie sa faca fata de vresiunea blower pt 30 % pret mai mare?

  6. Monstru Post author a scris pe:

    Liniste 🙂

  7. mNiosu a scris pe:

    Pretul corect pentru Pulse este ~1800 lei pentru 5700 si ~2050 pentru XT. Ce este peste e specula comeciantilor din cauza disponibilitatii reduse la lansare. In cateva luni o sa ajunga la pretul corect iar 5700 simplu Pulse e o oferta foarte interesanta la sub 1800 de lei.

  8. mNiosu a scris pe:

    Intre timp am descoperit versiunile PowerColor Red Dragon care arata si mai bine in acelasi pret MSRP ca seria Pulse de la Sapphire: 5 heatpipes, 2 ventilatoare de 100mm si latime de doar module PCI.
    E in plan sa ajunga asa ceva la teste Monstru?
    Sunt curios daca racirea este mai performanta decat la Pulse.

  9. Monstru Post author a scris pe:

    Nu stiu sincer daca vine ceva de la PowerColor in viitorul apropiat.

Lasa-ne un comentariu: