Review – Sapphire Pulse Radeon RX5700 8G

Scris de: , in categoria: Placi video, in 19 August, 2019.

Sapphire Pulse Radeon RX5700 8G

 
Pe 7 Iulie isi facea aparitia mult asteptata serie Navi, AMD venind cu o noua arhitectura pentru prima data in multi ani de zile. Primele modele au atacat segmentul mainstream, Radeon RX 5700XT luptandu-se cu GeForce RTX 2070 SUPER, in timp ce RX 5700 se pozitioneaza intre RTX 2060 si RTX 2060 SUPER.

Asa cum am vazut in articolul de lansare, cele doua modele AMD ofera performante bune in segmentul pentru care au fost gandite, arhitectura Navi fiind optimizata de la bun inceput pentru a scala pe o plaja cat mai larga. Totusi, prin comparatie cu competitia, placile grafice din seria Navi sufera de pe urma consumului si a temperaturilor ridicate atinse in timpul functionarii.

Desigur, noi am testat implementari de referinta si in general acestea sunt mai galagioase si mai fierbinti decat implementarile after-market. Drept urmare, cu prima ocazie pe care am avut-o am luat la intrebari si o astfel de implementare, pentru a vedea cum se prezinta de fapt Navi sub forma pe care voi o veti achizitiona din comert, mai precis implementare a unui producator consacrat.

In cazul de fata este vorba despre cel mai mare integrator dedicat AMD, Sapphire, cu modelul Sapphire Pulse Radeon RX5700 8G. Aceasta ar trebui sa ajunga in Romania pentru ~ 2300 RON, fiind echipata cu un PCB custom si cu un sistem de racire dimensionat corespunzator. Drept urmare, suntem curiosi cum se compara cu performantele termice si acustice ale referintei.

 

Comentarii

9 comentarii la: Review – Sapphire Pulse Radeon RX5700 8G

 1. Ion a scris pe:

  De unde ai luat rezultatele la 2080 in 4k? Sunt prea mici. Mă uit la guru, videoz, anand și nicăieri nu exista diferențe așa de uriașe. Ceva e putred in Danemarca.

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Uita-te linistit, astea sunt rezultatele noastre cu metodologia noastra de teste.

 3. Ion a scris pe:

  Sunt foarte liniștit. Daca tu spui că-n Shadow 2070 este aproape de 2080 super si 2060 super este cu 3 frame-uri mai slabă ca 2080…așa o fi. Cum spui tu. Zi buna.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Eu nu spun nimic, asta spun testele… Iti dai seama ca o setare intr-un joc nu e reprezentativa pentru cum se compara placile aia intre ele, de aia avem 10 jocuri si 3 setari pentru fiecare (4 in unele cazuri).

 5. quod a scris pe:

  2300 ron pentru 5700 simplu ??? fie el si pulse….pai ce stie sa faca fata de vresiunea blower pt 30 % pret mai mare?

 6. Monstru Post author a scris pe:

  Liniste 🙂

 7. mNiosu a scris pe:

  Pretul corect pentru Pulse este ~1800 lei pentru 5700 si ~2050 pentru XT. Ce este peste e specula comeciantilor din cauza disponibilitatii reduse la lansare. In cateva luni o sa ajunga la pretul corect iar 5700 simplu Pulse e o oferta foarte interesanta la sub 1800 de lei.

 8. mNiosu a scris pe:

  Intre timp am descoperit versiunile PowerColor Red Dragon care arata si mai bine in acelasi pret MSRP ca seria Pulse de la Sapphire: 5 heatpipes, 2 ventilatoare de 100mm si latime de doar module PCI.
  E in plan sa ajunga asa ceva la teste Monstru?
  Sunt curios daca racirea este mai performanta decat la Pulse.

 9. Monstru Post author a scris pe:

  Nu stiu sincer daca vine ceva de la PowerColor in viitorul apropiat.

Lasa-ne un comentariu: