Review – Sapphire Pulse Radeon RX5700 8G

Scris de: , in categoria: Placi video, in 19 August, 2019.

Sub capota

 
Sapphire Pulse Radeon RX5700 8G aduce o gura de aer proaspat fata de ceea ce am vazut in ultimii ani pe piata placilor grafice. Astfel, sistemul de racire Cool Tech este modular, cele doua ventilatoare de 92mm fiind fixate pe o masca de plastic care poate fi demontata cu usurinta.

Sub aceasta gasim un radiator masiv alcatuit dintr-o baza de cupru, 3 heatpipe-uri din acelasi material si lamele de aluminiu. Memoriile si VRM-ul sunt racite cu ajutorul unor mici radiatoare construite din cupru nichelat, sudate de lamelele radiatorului principal.

Etajul de alimentare al nucleului grafic este alcatuit din 7 faze, controlate de un chip International Rectifier IR35217, in timp ce etajul de alimentare al memoriei este alcatuit din doua faze, controlate de un NCP81022. Memoria este produsa de Micron, fiind vorba despre modelul MT61K256M32JE, iar nucleul grafic nu are marcaje, fiind cel mai probabil supus unui procedeu de lapping inainte de a fi montat pe PCB.
 

Comentarii

9 comentarii la: Review – Sapphire Pulse Radeon RX5700 8G

 1. Ion a scris pe:

  De unde ai luat rezultatele la 2080 in 4k? Sunt prea mici. Mă uit la guru, videoz, anand și nicăieri nu exista diferențe așa de uriașe. Ceva e putred in Danemarca.

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Uita-te linistit, astea sunt rezultatele noastre cu metodologia noastra de teste.

 3. Ion a scris pe:

  Sunt foarte liniștit. Daca tu spui că-n Shadow 2070 este aproape de 2080 super si 2060 super este cu 3 frame-uri mai slabă ca 2080…așa o fi. Cum spui tu. Zi buna.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Eu nu spun nimic, asta spun testele… Iti dai seama ca o setare intr-un joc nu e reprezentativa pentru cum se compara placile aia intre ele, de aia avem 10 jocuri si 3 setari pentru fiecare (4 in unele cazuri).

 5. quod a scris pe:

  2300 ron pentru 5700 simplu ??? fie el si pulse….pai ce stie sa faca fata de vresiunea blower pt 30 % pret mai mare?

 6. Monstru Post author a scris pe:

  Liniste 🙂

 7. mNiosu a scris pe:

  Pretul corect pentru Pulse este ~1800 lei pentru 5700 si ~2050 pentru XT. Ce este peste e specula comeciantilor din cauza disponibilitatii reduse la lansare. In cateva luni o sa ajunga la pretul corect iar 5700 simplu Pulse e o oferta foarte interesanta la sub 1800 de lei.

 8. mNiosu a scris pe:

  Intre timp am descoperit versiunile PowerColor Red Dragon care arata si mai bine in acelasi pret MSRP ca seria Pulse de la Sapphire: 5 heatpipes, 2 ventilatoare de 100mm si latime de doar module PCI.
  E in plan sa ajunga asa ceva la teste Monstru?
  Sunt curios daca racirea este mai performanta decat la Pulse.

 9. Monstru Post author a scris pe:

  Nu stiu sincer daca vine ceva de la PowerColor in viitorul apropiat.

Lasa-ne un comentariu: