Review – Sapphire Pulse Radeon RX5700 8G

Scris de: , in categoria: Placi video, in 19 August, 2019.

Concluzii

 
La fel ca si in cazul implementarilor Nvidia RTX, diferenta de performanta intre implementarile custom Navi si modelele de referinta nu este foarte mare, fiind vorba despre cateva procente. Totusi, la capitolele temperaturi si nivel de zgomot lucrurile stau cu totul altfel, implementarea Sapphire Pulse Radeon RX5700 8G fiind semnificativ mai rece si silentioasa decat modelul de referinta.

Acest lucru se datoreaza constructiei PCB-ului si sistemului de racire, cei de la Sapphire facand o treaba buna la aceste capitole. Practic, in acest caz chiar putem discuta despre potential de overclocking, cu conditia utilizarii unui BIOS custom. Atat PCB-ul, cat si sistemul de racire, pot face fata fara probleme unor frecvente mai ridicate, astfel incat utilizatorii pot optimiza la maxim peformanta placii lor video.

Per total, prima implementare custom de RX 5700 care a ajuns in laboratorul nostru mi-a lasat o impresie pozitiva, Sapphire confirmand inca odata faptul ca nu degeaba sunt cel mai mare integrator de placi grafice AMD de pe piata. Good job!

 

Comentarii

9 comentarii la: Review – Sapphire Pulse Radeon RX5700 8G

 1. Ion a scris pe:

  De unde ai luat rezultatele la 2080 in 4k? Sunt prea mici. Mă uit la guru, videoz, anand și nicăieri nu exista diferențe așa de uriașe. Ceva e putred in Danemarca.

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Uita-te linistit, astea sunt rezultatele noastre cu metodologia noastra de teste.

 3. Ion a scris pe:

  Sunt foarte liniștit. Daca tu spui că-n Shadow 2070 este aproape de 2080 super si 2060 super este cu 3 frame-uri mai slabă ca 2080…așa o fi. Cum spui tu. Zi buna.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Eu nu spun nimic, asta spun testele… Iti dai seama ca o setare intr-un joc nu e reprezentativa pentru cum se compara placile aia intre ele, de aia avem 10 jocuri si 3 setari pentru fiecare (4 in unele cazuri).

 5. quod a scris pe:

  2300 ron pentru 5700 simplu ??? fie el si pulse….pai ce stie sa faca fata de vresiunea blower pt 30 % pret mai mare?

 6. Monstru Post author a scris pe:

  Liniste 🙂

 7. mNiosu a scris pe:

  Pretul corect pentru Pulse este ~1800 lei pentru 5700 si ~2050 pentru XT. Ce este peste e specula comeciantilor din cauza disponibilitatii reduse la lansare. In cateva luni o sa ajunga la pretul corect iar 5700 simplu Pulse e o oferta foarte interesanta la sub 1800 de lei.

 8. mNiosu a scris pe:

  Intre timp am descoperit versiunile PowerColor Red Dragon care arata si mai bine in acelasi pret MSRP ca seria Pulse de la Sapphire: 5 heatpipes, 2 ventilatoare de 100mm si latime de doar module PCI.
  E in plan sa ajunga asa ceva la teste Monstru?
  Sunt curios daca racirea este mai performanta decat la Pulse.

 9. Monstru Post author a scris pe:

  Nu stiu sincer daca vine ceva de la PowerColor in viitorul apropiat.

Lasa-ne un comentariu: