Review – Sparkle Intel Arc A750 ORC OC & Sparkle Intel Arc A750 TITAN OC

Scris de: , in categoria: Placi video, in 3 August, 2023.

Sparkle

 
ASUS, GIGABYTE, MSI… nume pe care le cunoastem cu totii si care au ajuns sa fie sinonime cu placile de baza sau placile video, cei trei producatori taiwanezi importanti, care domina piata fata drept de apel in zilele noastre. Trei nume care insumeaza o industrie intreaga, oferind aproape tot ce intra intr-un PC, sau tot ce folosim impreuna cu acesta, cu exceptia procesoarelor. Si chiar daca in zilele noastre mai auzim de un ASRock sau Biostar, pentru cei care isi doresc altceva, putini pasionati isi mai aduc aminte de o vreme in care varietatea era la ea acasa, iar brand-uri ca ECS, Chaintec sau Sparkle erau de asemenea prezente pe piata.

Desigur, trebuie sa ai o varsta ca sa iti amintesti de placile video Sparkle, compania infiintata in Taipei, Taiwan, in 1982, fiind printre putinele care ofereau placi grafice PCI din seriile GeForce 7000, 8000 sau 9000. Mai recent, in urma cu 12 ani, va povesteam chiar pe LAB501 despre ei, testand implementari de GTX 460 sau GTX 560, de exemplu. In ultima decada insa nu am mai testat nimic de la ei, iar producatorul s-a concentrat pe solutii embedded, implementari Thunderbolt, ba chiar si produse dedicate mining-ului.

Ei bine, la inceputul acestui an, cei de la Sparkle si-au indreptat din nou atentia asupra placilor grafice consumer, integrand nuclee Intel in trei produse, mai precis Sparkle Intel Arc A380 ELF, Sparkle Intel Arc A750 ORC OC si Sparkle Intel Arc A750 TITAN OC. Si pentru ca piata entry-level nu a primit atentia cuvenita de la AMD si Nvidia in ultima vreme, ne-am gandit ca nu ar strica sa testam cele doua implementari de A750, mai ales ca acestea marcheaza revenirea Sparkle pe LAB501 dupa 12 ani de absenta.

 

Comentarii

5 comentarii la: Review – Sparkle Intel Arc A750 ORC OC & Sparkle Intel Arc A750 TITAN OC

 1. Emil Alexandru a scris pe:

  Salutare, nu aveți placi 4070 ti sa le includeți in testare ?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Mai degraba nu avem loc in grafice. 4090 este pastrata ca referinta, restul placilor “mari”, inclusiv 4070Ti, nu prea au legatura cu A750 oricum.

 3. Florin a scris pe:

  Buna ziua!cum ati primit jocurile? Adica de unde aveati placa? Ca vexio, de la care am cumparat recent placa, spune ca nu da assassins creed mirage, jocul cu care vine placa in alte tari si importatorul asic si intel se spala pe maini ca nu e treaba lor.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Salut,

  noi am primit placa din Taiwan, jocurile erau in pachet sub forma de coduri printate pe doi fluturasi – vezi poza asta https://lab501.ro/wp-content/uploads/2023/07/Orc-02.jpg

  Tinand cont ca asta se intampla acum un an, este foarte posibil ca respectiva campanie sa se fi incheiat.

 5. Florin a scris pe:

  Multumesc! Campania cu Ac mirrage e pana in 31 martie, dar daca magazinul si importatorul nu vor nu dau la cumparatori, cu placa adusa tot din taiwan.

Lasa-ne un comentariu: