ZOTAC 10 Year Anniversary & Dongguan Factory Tour 2016

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 31 October, 2016.

ZOTAC 10 Year Anniversary

 
intro-00
 

In 1997 se puneau bazele grupului PC Partner in Hong Kong, scopul initial fiind productia de placi de baza si placi video pentru integratori. Primul client major pentru care PC Partner au inceput productia in 1998 au fost cei de la ATI, 8 ani mai tarziu incepand productia pentru un alt client important, adica Nvidia. De-a lungul timpului, PC Partner au produs in regim OEM pentru brand-uri binecunoscute, Acer, AMD, Archos, Dell, Fujitsu, HP, Lexar, LG, Microsoft, Sapphire, Samsung sau Sony fiind doar cateva dintre acestea.

In momentul de fata, cele trei fabrici (manufacturing units) din Dongguan, China, au o capacitate de productie de 120000 de placi de baza (AMD, Intel, Acer) pe luna, 400000 de placi video (referinte AMD si Nvidia, toate modelele Sapphire, plus brand-urile proprii) si peste 2 milioane de unitati de stocare flash (card-uri si stick-uri USB Lexar).

In 2006, PC Partner au devenit mai mult decat un simplu producator OEM, lansand pe piata brand-ul propriu Zotac, sub bagheta CEO-ului Tony Wong. Asa cum stiti, Zotac este un brand sub care se produc exclusiv placi video Nvidia, precum si mini PC-uri de toate formele si dimensiunile, de la primele modele bazate pe Nvidia ION (MAG ND01) si pana la adevarati monstri cum ar fi MAGNUS EN1080.

In 2008, PC Partner demarau procedurile de achizitie pentru a aduce alte doua brand-uri in portofoliul propriu, proceduri finalizate in 2011, moment in care PC Partner au adaugat in portofoliul brand-urilor proprii Inno3D si Manli. Astfel, Zotac a devenit brand-ul premium, comercializat pe toate pietele importante, Inno3D este brand-ul ceva mai accesibil, comercializat atat pe pietele vestice cat si in China, in timp ce Manli este brand-ul de placi grafice dedicat exclusiv pietei din China.

Fiind cel mai important brand PC Partner, aniversarea a 10 ani de existenta pentru Zotac a fost sarbatorita asa cum se cuvine, in cadrul unui eveniment denumit ZOTAC 10 Year Anniversary. Prin urmare, cu o saptamana in urma plecam inca odata de pe aeroportul Otopeni, cu destinatia Hong Kong, pentru a documenta asa cum se cuvine acest moment festiv si nu in ultimul rand pentru a vedea cum se nasc placile video Zotac.

 

intro-01

Comentarii

5 comentarii la: ZOTAC 10 Year Anniversary & Dongguan Factory Tour 2016

 1. Mr. W a scris pe:

  Dacă n-ar avea un marketing regretabil de prost în România…
  Uite aşa am luat EVGA în loc de Zotac.

 2. alex a scris pe:

  NXT <3

 3. Liviu a scris pe:

  Salut! Ai idee de pretul pe care-l va avea MAGNUS EN1080 10 Year Anniversary Edition?

 4. Paul a scris pe:

  Mai bine zis a fost vizita in Paradis….
  Tot respectul pt chinezi, practic tot ce inseamna it hardware este produs acolo.
  Interesant ca masinariile ce fabrica efectiv placile par a fi japoneze dupa nume, absolut logic.
  Oare acolo unde placile sunt testate mai intens, testele sunt doar benchmarkuri ce ruleaza automat sau au un gamer de serviciu, care e platit sa se joace?

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Ai un prim post de testare practica prin care trec toate placile. Acolo sunt rulate atat benchmark-uri cat si teste specifice producatorului, pentru a se asigura ca toate placile functioneaza.

  Apoi, o parte din placi trec prin celelalte teste descrise la pagina 10, pentru a se asigura ca totul functioneaza in parametrii. Asta inseamna si gameri platiti sa se joace si teste automatizate in diverse incinte incinse, umede, etc.

Lasa-ne un comentariu: