ZOTAC GeForce GTX 560 AMP! Review

Scris de: , in categoria: Placi video, in 19 October, 2011.

.

.

In privinta cooler-ului pot spune ca imi place abordarea non-HDT a Zotac, o baza solida fiind punctul de plecare pentru un cooler bun. PCB-ul folosit este defapt PCB-ul de referinta NVIDIA specificat pentru Geforce GTX 560 Ti, e imbucurator faptul ca nu s-a facut rabat de calitate in aceasta privinta.

VRM-ul placii este de tip 4+1 (GPU + GDDR), fiecare avand cate 3 tranzistori MOSFET si o bobina per faza. Controller-ul PWM pentru VRM-ul GPU-ului este binecunoscutul deja NCP5388 de la ON Semiconductor. Acesta este controlabil software, dar din pacate nici softul proprietar Zotac si nici MSI Afterburner nu au putut controla acest voltaj.

Ca si fratii sai mai mari, GTX 560 are monitorizare a curentului consumat de GPU care este activata atunci cand sunt detectate programe de stress cum ar fi FUR sau OCCT (puteti vedea cele 3 rezistente de “shunt” pe care se masoara curentul in imaginea de mai sus). Memoriile sunt fabricate de Samsung si sunt identice cu cele folosite pe varful de gama Geforce GTX 580. Asta inseamna ca au o latenta de 0.4ns, adica o frecventa de functionare de 1250MHz.

.

Comentarii

4 comentarii la: ZOTAC GeForce GTX 560 AMP! Review

  1. bubu a scris pe:

    Pana o sa apara aceasta placa in romania, va trebui sa ne multumim cu MSI N560GTX Ti Hawk

  2. brainiac24 a scris pe:

    Felicitări pentru articol și pentru ceea ce sunteți!

    “Cresterea frecventelor fata de valoarea de referinta nu este deloc mica, asadar solutia de racire este una destul de fioroasa cu 2 ventilatoare si 2 heatpipe-uri.”
    Nu sunt 3 heatpipe-uri?

  3. Dark man a scris pe:

    Care dintre bench’uri vi se pare ca au o grafica mai frumoasa, mai realista. 3dmark 11 sau unigine heaven 2.5?

  4. Alex a scris pe:

    Salutare, intentionez sa achizitionez aceasta placa, m-ar ajuta enorm daca mi-ati spune daca alaturi de un I5 2500k si 4 coolere de carcasa(1 din ele de 230mm) o sursa OCZ Fatal1ty de 550w cu 2x25A pe 12v ar face fata? Frecventele mai mari se traduc si in consum mai mare??

Lasa-ne un comentariu: