AMD Ryzen 3000 – Part III – Stocare – AORUS NVMe Gen 4 SSD 2TB

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Memorii & Stocare, Procesoare & Chipseturi, in 7 July, 2019.

Concluzii

 
Gata dragilor, cel putin pentru astazi. Am vazut cum se comporta noile placi grafice din familia Navi, am facut o excursie pe taramul magic al super puternicelor procesoare AMD Ryzen, iar acum am vazut in practica un alt avantaj al platformei X570, mai precis magistrala PCI-E 4. Datorita acesteia, dar si noului controller Phison E16, AORUS NVMe Gen 4 SSD poate atinge pana la 5000 MB/s pentru citire, respectiv 4400 MB/s pentru scriere, ceea ce este cu adevarat impresionant.

Echipat cu cel mai puternic controller si cele mai noi chip-uri de memorie TLC 3D Nand de la Toshiba, AORUS NVMe Gen 4 SSD este o adevarata bestie, motiv pentru care este livrat impreuna cu un sistem de racire pe masura, construit din cupru masiv. Iar la capitolul capacitate de stocare, cred ca modelul de 2TB poate fi utilizat fara probleme ca unic drive in sistem de catre majoritatea entuziastilor.

Desigur, pe langa avantajele platformei X570, astazi am mai remarcat un lucru si anume implicarea celor de la AORUS pe piata SSD-urilor. Cred ca in momentul de fata este cat se poate de clar ca acest segment nu este doar o casuta bifata intr-o lista de realizari ale departamentului de marketing, cei de la GIGABYTE incercand sa ofere utilizatorilor cele mai recente tehnologii, cat mai repede posibil, asa cum au facut-o in cazul de fata, cu AORUS NVMe Gen 4 SSD.

In momentul de fata nu stiu cand vor ajunge primele modele in magazinele din Romania, insa stiu ca modelul de 1TB ar trebui sa coste putin peste 1000 RON, in timp ce modelul de 2TB va fi disponibil pentru ~2200 RON. Si sunt convins ca le asteptati cu interes – in fond, in momentul de fata, sunt printre cele mai rapide solutii de stocare disponibile pe piata.

 

Comentarii

3 comentarii la: AMD Ryzen 3000 – Part III – Stocare – AORUS NVMe Gen 4 SSD 2TB

 1. fubu a scris pe:

  Foarte fain arata radiatorul!

 2. Cristian a scris pe:

  Cu aceasta ocazie poate vor scadea preturile SSD-urilor Gen3 din gama pro.
  Pana la urma 3,3GB/s oferiti de Samsung 970EVO Plus cred ca sunt suficient pentru majoritatea userilor.

 3. Liviu a scris pe:

  Radiatorul ala arata superb – flashy . Vitezele sunt incredibile – deja se apropie de puterea memoriei DDR2 . Wow .. ce bine e sa traiesti in viitor .

  Chiar a adus multe AMD .

Lasa-ne un comentariu: