AMD Ryzen Threadripper 3 – Part I – Modele si preturi

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 7 November, 2019.

Concluzii

 
Au trecut aproape 3 ani din momentul in care AMD anuntau procesoarele din familia Ryzen, respectiv 2 ani si 3 luni de cand Threadripper devenea un adevarat cosmar pentru cei de la Intel. Si intre timp, compania care valora 1.56 miliarde de dolari valoreaza acum 40 de miliarde de dolari, iar o buna parte din entuziasti folosesc acum procesoare Ryzen sau Threadripper.

Mai mult decat atat, nu exista segment de piata unde AMD sa nu ofere o solutie mai performanta, mai moderna si nu in ultimul rand cu un raport calitate /pret superior solutiilor Intel. Drept dovada, acestia tocmai au redus la jumatate preturile in segmentul HEDT, ba mai mult decat atat, nu exista nici un procesor high-end in portofoliul Intel care sa poata fi comparat direct cu omologul sau AMD, numarul de nuclee corespunzator modelelor lansate de cei doi producatori fiind intercalat.

Acestea sunt efectele unui management care a vazut dincolo de urmatorul trimestru fiscal si care a motivat inginerii sa gandeasca la fel. Iar acestia au oferit o arhitectura net superioara din punct de vedere al IPC-ului, un proces de fabricatie superior si per total un raport calitate / pret pur si simplu imbatabil in momentul de fata. Si daca AMD valoreaza acum 40 de miliarde de dolari, nu uitati ca Intel valoreaza astazi 250 de miliarde de dolari, adica de peste 6 ori mai mult.

Si cu toate acestea, la fel cum 2017 si 2018 au fost clar ani AMD, din punct de vedere al pietei de procesoare, 2019 este cu siguranta tot un an AMD si nu pare sa existe nici un motiv pentru care 2020 sa nu urmeze acelasi tipar. Si chiar daca sunt ferm convins ca intr-un an sau doi cei de la Intel vor repeta figura Conroe, pentru ca au resursele necesare pentru asta, atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere al capitalului uman, cert este ca pentru moment David l-a invins pe Goliath, iar 2019 inca ne rezerva o serie de surprize pe cinste din partea celor de la AMD.

Drept urmare, tineti aproape de LAB501, pentru ca va promit… aveti ce vedea, iar sezonul lansarilor nu este nici pe departe de a se fi terminat. Monstrii de-abia isi fac incalzirea pentru a intra in atentia voastra si pentru a zdrobi, inca o data, concurenta. Si pentru cei care sunt cu adevarat atenti la detalii, cred ca lucrurile sunt deja clare … modelele anuntate astazi poarta sufix-ul X… nu WX…
 

Comentarii

2 comentarii la: AMD Ryzen Threadripper 3 – Part I – Modele si preturi

  1. Dreamcatcher a scris pe:

    Pagina 5:”Si daca AMD valoreaza acum 40 de miliarde de dolari, nu uitati ca Intel valoreaza astazi 250 de miliarde de dolari, adica de peste 8 ori mai mult.”-wrong math,dar totusi e extrem de mult,teoretic au mari resurse sa revina,dar uite ca se dovedeste ca banii nu cumpara si inovatia!Iar AMD au inovat si s-au reinventat in 3 ani cu bani de-o ciorba…e ireal!

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Ai dreptate, e vorba de 6 nu de 8.

Lasa-ne un comentariu: