Socket AM3 – DDR3 pentru AMD

Scris de: , in categoria: Procesoare & Chipseturi, in 9 February, 2009.

Cinebench 10

Fiind mai mult dependent de puterea de procesare bruta, Cinebench arata ca cei 200Mhz in plus obtinuti prin overclock de catre X4 810 fata de X4 940 il fac mai rapid, chiar daca cel din urma are cu 50% mai mult cache L3.

DivX

Situatia e valabila si in recodarea DivX, acelasi fisier de 700MB e prelucrat cu 14 secunde mai repede pe X4 810 la 3.8Ghz in ciuda cache-ului mai mic.

SuperPi 1M si 32M

Binecunoscutul benchmark SuperPi scaleaza la fel de bine cu frecventa, Phenom II X4 810 la 3.8Ghz calculand primul milion de zecimale ale lui Pi in 18.69 secunde.

Si in 32M frecventa reuseste sa depaseasca handicapul dat de cache, insa diferenta procentuala e minora de data asta.

Everest

Datorita limitarilor frecventei memoriilor pe platforma AM3, acestea au rulat la 586Mhz, cu o frtecventa a controllerului de memorie de 1758Mhz. Avand in vedere ca procesorul testat e un sample timpuriu, e posibil ca in exemplarele ajunse pe piata problema sa fie deja rezolvata si sa puteti atinge frecvente de 800Mhz si peste cu memoriile DDR3. Performanta in testele sintetice de memorie a fost insa penalizata serios de aceasta problema.

Comentarii

4 comentarii la: Socket AM3 – DDR3 pentru AMD

 1. ionut a scris pe:

  nu pot sa cred !!!!
  memorii ram mai proaste de atat nati gasit prin depozit????

 2. Micutzu Post author a scris pe:

  Din pacate nu memoriile sunt cauza, ci controller-ul integrat al procesorului. AMD au recunoscut ca setarea DDR-1333 nu e perfect functionala cand folosesti mai mult de un modul per canal (Google dupa “am3 memory problem”), si ca un produs secundar al acestei probleme nici cu un modul per canal se pare ca nu se pot atinge frecvente RAM foarte mari.

  E putin dezamagitor, insa speranta ca in timp AMD vor finisa mai bine controller-ul si pe masura ce memoriile DDR3 se vor apropia ca pret de DDR2 vor putea functiona si la parametri crescuti ma face sa consider DDR3 ca o optiune de viitor.

 3. baietzii promit ca o sa rezolve problema in curind: http://www.madshrimps.be/vbulletin/f22/amd-phenom-ii-am3-memory-problem-fix-out-soon-61399/

 4. teo a scris pe:

  Aşa a fost şi la începuturile controllerului integrat. Ţineţi minte nucleul Clawhammer? La mai mult de 4 sides (două memorii doublesided), memoria era ţinută în 333. Bolile copilăriei, aş zice

Lasa-ne un comentariu: