Prezentare – Enermax NeoChanger & Enermax T.B. RGB

Scris de: , in categoria: Racire, in 7 March, 2018.

Enermax

 
La inceputul anului ne-am deplasat in Hamburg, unde am vizitat impreuna cu colegii din EHA mai multi producatori care coordoneaza de acolo activitatile din Europa. Printre acestia se numara si Enermax, un brand care nu cred ca are nevoie de nici un fel de introducere pentru cititorii nostri, produsele acestora fiind prezente pe LAB501 inca din 2011. Daca majoritatea produselor pe care le-am testat sunt surse de alimentare pentru PC, iar colegul meu Matei va v-a prezenta in curand un model Titanium de la Enermax, pe numele sau MaxTytan 800W, in ultimii ani am inceput sa testam si solutii de racire produse de acestia, cum ar fi ETS-T40 sau Liqtech TR4 360.

Un aspect imbucurator pe care l-am observat in cadrul vizitei in Hamburg a fost faptul ca Enermax nu s-au rezumat la solutii de racire pe aer, respectiv AIO-uri, intrand in urma cu cateva luni si in teritoriul circuitelor de racire cu lichid custom built. Ma refer, desigur, la Enermax NeoChanger, un combo pompa / rezervor care ofera o serie de dotari foarte utile din punctul meu de vedere, in special daca il utilizam impreuna cu un set de ventilatoare Enermax T.B. RGB.

Vedeti voi, in ultimii ani iluminarea RGB a ajuns sa fie omniprezenta in PC-urile noastre, producatorii integrand acest tip de functionalitate chiar si acolo unde nu isi are neaparat locul (surse, casti, scaune de gaming). Din acest motiv, in ultimii ani am ajuns sa glumim copios pe aceasta tema, insa adevarul este ca exista si cazuri in care o solutie RGB implementata cu cap chiar aduce un plus stilistic sistemului nostru.

In special in cazul in care dorim sa construim un PC spectaculos, eventual dotat cu un circuit de racire cu lichid, iluminarea RGB ne poate ajuta sa completam de minune aspectul sistemului nostru. In fond, chiar daca avem in plan constructia unui sistem monocromatic, este mult mai usor sa alegem respectiva culoare pentru ventilatoare, benzi, placa de baza, s.a.m.d. in momentul in care acestea sunt dotate cu iluminare RGB.

Problema este ca de multe ori solutiile software implementate de unii producatori se bat cap in cap, complicandu-ne viata inutil. Spun asta din proprie experienta, in conditiile in care numai anul trecut am construit 8 sisteme care utilizau intr-un fel sau altul o solutie de iluminare RGB. In unele cazuri, este mult mai simplu sa utilizam un controller fizic, cum ofera cei de la Thermaltake, decat sa ne bazam pe o solutie software. Motiv pentru care combo-ul Enermax NeoChanger / Enermax T.B. RGB ne-a atras atentia de la bun inceput. Haideti sa vedem de ce…

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: