Prezentare – Enermax NeoChanger & Enermax T.B. RGB

Scris de: , in categoria: Racire, in 7 March, 2018.

Concluzii

 
In ultimii ani am construit o serie intreaga de sisteme dotate cu circuite de racire cu lichid si diverse sisteme de iluminare. Singurele in cazul carora am utilizat o solutie de iluminare pentru rezervor au fost sistemele construite in cadrul competitiilor GeForce Garage 24h Live, unde am folosit de fiecare data un rezervor EKWB EK-XRES X4 dotat cu iluminare RGB. Ce am putut observa de fiecare data in practica a fost faptul ca banda utilizata de catre cei de la EKWB este foarte puternica, iar intensitatea nu poate fi controlata.

Pe langa iluminarea rezervorului, am utilizat benzi RGB de la Corsair, Thermaltake, DeepCool sau AORUS, fiecare fiind dotate cu o solutie software sau hardware de control, sincronizata sau nu cu restul elementelor iluminate (placa de baza, ventilatoare, etc). In functie de solutia utilizata sau de placa de baza utilizata, de fiecare data au aparut probleme mai mari sau mai mici legate de iluminarea sistemului si de multe ori ne-am fi dorit un sistem integrat care sa ne permita atat sincronizarea tuturor surselor de lumina din carcasa cat si controlul prin telecomanda.

Ei bine, exact un astfel de sistem este combinatia dintre Enermax NeoChanger si ventilatoarele Enermax T.B. RGB, un sistem care ne poate scuti de majoritatea batailor de cap, indiferent daca il controlam prin telecomanda sau il sincronizam cu solutia software oferita de producatorul placii de baza.

RGB Control BOX, impreuna cu Enermax NeoChanger si ventilatoarele T.B. RGB, ne ofera posibilitatea de a controla simplu si rapid atat iluminarea rezervorului cat si iluminarea ventilatoarelor si a benzii / benzilor RGB conectate la el, un plus pentru cei care construiesc sisteme custom. Atat din specificatii cat si din testele noastre, pompa inclusa in NeoChanger este una de buna calitate, iar cei de la Enermax merita apreciati atat pentru multitudinea de acesorii incluse in pachet cat si pentru posibilitatile extinse de personalizare.

Enermax NeoChanger este disponibil in comert pentru ~ 120 USD, in timp ce setul de 6 ventilatoare Enermax T.B. RGB este disponibil pentru 100 USD. Din punctul meu de vedere, solutia propusa de Enermax ofera un bun raport calitate / pret, toate accesoriile si dotarile de care am putea avea nevoie, prin urmare o vom folosi cu siguranta intr-un sistem LAB501, cat mai curand.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: