Prezentare – Enermax NeoChanger & Enermax T.B. RGB

Scris de: , in categoria: Racire, in 7 March, 2018.

Specificatii

 
Enermax NeoChanger este un combo pompa / rezervor, disponibil in 3 variante, in functie de capacitatea rezervorului. Noi am primit la teste modelul dotat cu rezervor de 200mm (400 ml), in comert fiind disponibile si versiuni de 150mm (300 ml), respectiv 100mm (200 ml). Pompa utilizata este aceeasi in cazul tuturor variantelor, fiind capabila de o presiune maxima de 5.2m, respectiv de un debit maxim de 900L/h. Viteza de rotatie a pompei poate varia intre 1500 si 4000 rpm, putand fi reglata cu ajutorul telecomenzii incluse in pachet.

Daca asamblul pompa / rezervor se aseamana cu ceea ce am vazut in cazul produselor Pacific ale celor de la Thermaltake, una dintre diferentele care pot fi observate imediat este display-ul cu care este dotata pompa, care ne indica viteza de rotatie a acesteia. Pompa se alimenteaza de la un conector S-ATA si este dotata cu sistem de prindere de carcasa din fabrica.

Rezervorul este dotat cu o banda led, incastrata intr-un difuzor de plastic, care poate fi controlata cu ajutorul aceleiasi telecomenzi, sau cu ajutorul telecomenzii inclusa in pachetul ventilatoarelor T.B. RGB. Singurul minus pe care l-am observat in cazul acestui combo este faptul ca avem la dispozitie doar 3 conectori G1/4, umplerea rezervorului in cazul in care decidem sa montam combo-ul orizontal fiind ceva mai dificila.

 

Enermax NeoChanger
Dimensiuni93.2 x 94 x 295.3 mm
Capacitate rezervor400 ml
Presiune5.2 m
Debit maxim900 L//h
Viteza1500-4000 rpm
AlimentareS-ATA 12v
Sistem de prindereInclus
Conectori G1/43
Pret~120 USD

 

Enermax T.B RGB este denumirea unuia dintre cele mai recente ventilatoare din portofoliul Enermax, acesta fiind disponibil in doua bundle-uri, de 3, respectiv 6 ventilatoare. Discutam despre ventilatoare de 120mm, cu o viteza de rotatie cuprinsa intre 500 si 1500 rpm, fiecare ventilator fiind dotat cu 4 cercuri iluminate (similar cu ventilatoarele Thermaltake Riing, cu mentiunea ca acestea sunt dotate cu un singur cerc).

Ventilatoarele sunt dotate cu un conector proprietar cu 6 pini, pentru utilizarea lor fiind inclus in pachet un accesoriu interesant, denumit RGB Control BOX, precum si o telecomanda. De ce am utilizat cuvantul interesant? Ei bine, pentru ca RGB Control Box poate controla iluminarea pentru 8 ventilatoare si doua benzi LED RGB, sau 6 ventilatoare, o banda LED si iluminarea inclusa in Enermax NeoChanger. Practic, cu ajutorul unei singure telecomenzi, putem sincroniza iluminarea rezervorului, a ventilatoarelor si a unei benzi LED.

In cazul in care dorim sa sincronizam toate elementele iluminate din carcasa, RGB Control BOX poate fi conectata la placa de baza, pentru a se sincroniza cu cele mai importante solutii software de pe piata (GIGABYTE RGB Fusion, MSI Mystic Light, ASUS Aura si ASRock RGB).

 

Enermax T.B. RGB
Dimensiuni120 x 120 x 25 mm
Viteza500-1500 rpm
IluminareRGB
Debit47.53 CFM
Nivel de zgomot22 dB (minim)
Alimentare6pin (proprietara)
PachetUCTBRGB12-BP6
Ventilatoare6
AccesoriiRGB Control Box
Telecomanda
Suruburi
Pret100 USD

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: