Review – DeepCool AS500

Scris de: , in categoria: Racire, in 20 October, 2020.

DeepCool AS500

 
Tehnica de calcul a evoluat constant in ultimii ani, procesoarele, placile video, memoriile sau SSD-urile devenind din ce in ce mai puternice, din ce in ce mai rapide, din ce in ce mai performante. Un singur lucru insa nu s-a imbunatatit odata cu trecerea timpului si ma refer aici la consum si implicit la puterea disipata sub forma de caldura. Astfel, procesoarele si placile video pe care le utilizam in prezent degaja mai multa caldura ca oricand, motiv pentru care utilizarea unui sistem de racire adecvat este extrem de importanta pentru buna functionare a sistemului nostru.

Nu ma refer la defectiuni, pentru ca procesoarele sunt gandite sa functioneze la temperaturi ridicate, iar mijloacele de protectie au avansat si ele, drept urmare nu prea exista sanse sa vedem un procesor care “s-a ars” pentru ca era prea fierbinte. Totusi, performanta procesoarelor noastre este direct dependenta de temperatura, unul dintre mijloacele de protectie fiind reducerea tensiunii de alimentare si implicit a frecventei in momentul in care temperatura trece de un anumit prag. Cu alte cuvinte, daca nu avem o solutie de racire performanta, nu avem parte nici de performanta maxima de care este capabil sistemul nostru.

Iar in ultima vreme,nu putem spune ca ducem lipsa de solutii de racire performante, o intrega cohorta de AIO-uri fiind lansata in fiecare luna, in timp ce fiecare producator mai lanseaza din cand in cand si cate un cooler pe aer, pentru cei care nu au la dispozitie un buget potrivit pentru o solutie de tip AIO si isi doresc un raport optim intre performanta si spatiul ocupat in carcasa.

Un astfel de cooler este si DeepCool AS500, un tower slim de 140mm, echipat cu 5 heatpipe-uri, o baza solida de cupru nichelat si un sistem de iluminare ARGB.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: