Review – Noctua NF-P1 – Part I – Prezentare

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Racire, in 7 July, 2021.

Prezentare

 
Priviti-l, dragilor! Acesta este rezultatul unei povesti de dragoste, intre 1180g de cupru si aluminiu nichelat. Masurand 158 mm inaltime, 154 mm latime si 152 mm adancime, Noctua NF-P1 este alcatuit dintr-o baza de cupru nichelata, 6 heatpipe-uri si 13 lamele de dimensiuni impresionante, pozitionate la o distanta considerabila. Dintre acestea, 6 lamele sunt atasate de baza, in timp ce 7 lamele preiau doar caldura degajata de heatpipe-uri.

Evident, avem de-a face cu finisajele si calitatea constructiei specifice Noctua, lamelele fiind lipite de heatpipe-uri cu simt de raspundere, in timp ce sistemul de prindere asigura o presiune optima, precum si o ergonomie demna de invidia altor producatori. Dupa cum puteti vedea din imaginile de mai jos, arhitectura interna este gandita pentru sisteme in care placa de baza este montata paralel cu biroul, insa avem parte de optimizari si pentru carcase de tip tower, lamelele fiind perforate pe intreaga lor suprafata, chiar pentru acest scop.

 

Comentarii

7 comentarii la: Review – Noctua NF-P1 – Part I – Prezentare

 1. alin a scris pe:

  AMD R5 5600x si/sau intel 11600

 2. A 65W CPU with integrated graphics only. This not a performance cooler, it’s designed for complete silence.

 3. Matei a scris pe:

  Poate un ryzen 7 4750G sau un i7 11700k. Excelent review pana acum!

 4. Cristi a scris pe:

  As fi curios cum scad temperaturile la un cooler proiectat fanless, dar avand instalat cu un cooler la 400rpm.

 5. Mihai a scris pe:

  Ideal ar fi sa testati cu cate 2 procesoare, cu cel mai mic si cel mai mare consum de curent, de la Intel si AMD. De la AMD ar fi 5600x si 5950x. De la Intel nu stiu modelele, dar ceva echivalent. Iar daca faceti si testele cu frecvente standard si overclocked ar iesi 8 seturi de teste in total.
  Ar fi bune si grafice in care se vede consumul de curent al procesoarelor pentru fiecare caz in parte si de mentionat maclavaisul standard prezent intre die si ihs al fiecarui model de cpu.

 6. Feli a scris pe:

  Ryzen 9 3900x (as fi zis 3950x pentru ca am asa ceva dar nu ma risc fara sa montez ventilator pe el)

 7. Miklos (Madmaxxx) a scris pe:

  5800X, cu si fara ventilator, default si in OC mode.

Lasa-ne un comentariu: