Review – Noctua NF-P1 – Part I – Prezentare

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Racire, in 7 July, 2021.

Concluzii

 
Stai, cum adica am ajuns la concluzii? Unde sunt testele… va intrebati probabil acum. Ei bine, intrebarea este valida, in fond am vazut cum arata bestia, dar cel mai important este sa vedem de ce este capabila. Doar ca, vedeti voi, am asteptat doi ani de cand am vazut pentru prima oara Noctua NF-P1 si pana cand acesta a ajuns pe masa noastra de teste si am asteptat mai bine de 10 ani ca sa vedem un cooler fanless de la Noctua. Drept urmare, consider ca o asemenea ocazie merita onorata cum se cuvine, iar un simplu test nu este suficient.

Motiv pentru care am decis ca Noctua NF-P1 sa fie primul cooler care are onoarea de a fi analizat intr-un review publicat in doua parti, mai precis Partea I – Prezentare, respectiv Partea a II-a – Rezultate. Si pentru ca lansarea lui Noctua NF-P1 a trezit in mine amintirea unor vremuri de mult apuse, am decis ca acesta va fi testat asa cum se cuvine, intr-un sistem dedicat functionarii silentioase.

Doar ca, pana in momentul in care vom termina testele vor mai trece cateva saptamani, pentru ca este vara si meritam si noi o vacanta. Pe de alta parte, Noctua NF-P1 a ajuns deja in stocurile magazinelor din Romania, asa ca ne-am gandit ca nu ar strica sa publicam prima parte cat mai aproape de lansarea oficiala, care a avut loc pe 15 Iunie, urmand ca spre sfarsitul lui Iulie, inceputul lui August, sa publicam si partea a doua, dedicata rezultatelor obtinute de Noctua NF-P1 in practica.

In plus, asta este o ocazie pentru voi, cititorii nostri, sa ne spuneti pe ce procesor credeti ca ar trebui testat Noctua NF-P1. Cooler avem, surse fanless avem, carcase care se preteaza la asa ceva avem, caldura in birou avem din belsug, drept urmare nu ne ramane decat sa alegem procesorul potrivit si sa vedem cum arata un sistem silentios la mijlocul lui 2021. Voi ce procesor ati utiliza pentru asa ceva?

 

Comentarii

7 comentarii la: Review – Noctua NF-P1 – Part I – Prezentare

 1. alin a scris pe:

  AMD R5 5600x si/sau intel 11600

 2. A 65W CPU with integrated graphics only. This not a performance cooler, it’s designed for complete silence.

 3. Matei a scris pe:

  Poate un ryzen 7 4750G sau un i7 11700k. Excelent review pana acum!

 4. Cristi a scris pe:

  As fi curios cum scad temperaturile la un cooler proiectat fanless, dar avand instalat cu un cooler la 400rpm.

 5. Mihai a scris pe:

  Ideal ar fi sa testati cu cate 2 procesoare, cu cel mai mic si cel mai mare consum de curent, de la Intel si AMD. De la AMD ar fi 5600x si 5950x. De la Intel nu stiu modelele, dar ceva echivalent. Iar daca faceti si testele cu frecvente standard si overclocked ar iesi 8 seturi de teste in total.
  Ar fi bune si grafice in care se vede consumul de curent al procesoarelor pentru fiecare caz in parte si de mentionat maclavaisul standard prezent intre die si ihs al fiecarui model de cpu.

 6. Feli a scris pe:

  Ryzen 9 3900x (as fi zis 3950x pentru ca am asa ceva dar nu ma risc fara sa montez ventilator pe el)

 7. Miklos (Madmaxxx) a scris pe:

  5800X, cu si fara ventilator, default si in OC mode.

Lasa-ne un comentariu: