Test practic – EK Fluid Gaming A240 vs Antec Mercury 360 vs be Quiet! Silent Loop 360 vs MSI Core Frozr XL

Scris de: , in categoria: Racire, in 25 August, 2017.

Rezultate

 
Testand intr-un mediu ambient cu o temperatura foarte ridicata, sistemele de racire au avut o sarcina grea, in ambele scenarii. In primul test, Antec Mercury 360 a obtinut cea mai buna performanta, fiind urmat de EK Fluid Gaming A240, be Quiet! Silent Loop 360 si MSI Core Frozr XL, diferenta intre acestea fiind de un grad. In acest regim de lucru, AIO-ul be Quiet! s-a dovedit a fi cel mai silentios, urmat de Mercury 360, EK Fluid Gaming si MSI Core Frozr XL.

In momentul in care am crescut sarcina, diferenta dintre cele 3 sisteme de racire cu lichid s-a redus considerabil, cele doua AIO-uri obtinand acelasi rezultat, cu EK Fluid Gaming la un grad in spate. Limitele racirii pe aer si-au spus cuvantul aici, MSI Core Frozr XL obtinand rezultate cu 4 grade mai slabe decat sistemul de racire EKWB.

Rezultatele au fost obtinute in regim daily-use, cu ventilatoarele controlate automat de catre placa de baza. Se observa cu usurinta ca AIO-ul be Quiet! a fost optimizat pentru un regim de lucru silentios, iar radiatorul de 360mm, combinat cu trei ventilatoare, a conferit celor doua AIO-uri un avantaj fata de radiatorul de 240mm din sistemul EK, acesta compensand prin pompa mai puternica.

De asemenea, daca in cazul primului scenariu sistemul de racire pe aer s-a comportat similar cu cele pe lichid, TDP-ul fiind mediu, in timp ce in cazul unui TDP ridicat sistemele de racire pe lichid au un avantaj, datorita agentului utilizat pentru transferul termic.

 

Comentarii

Un comentariu la: Test practic – EK Fluid Gaming A240 vs Antec Mercury 360 vs be Quiet! Silent Loop 360 vs MSI Core Frozr XL

  1. Bogdan Petriceicu Mujdeu a scris pe:

    Ce fierbinte e Krappy Lake =))

Lasa-ne un comentariu: