Test practic – EK Fluid Gaming A240 vs Antec Mercury 360 vs be Quiet! Silent Loop 360 vs MSI Core Frozr XL

Scris de: , in categoria: Racire, in 25 August, 2017.

 
Procesul de instalare este simplu, pentru oricine stie sa citeasca un manual si din punctul meu de vedere reprezinta un bun exercitiu pentru cei care isi incearca pentru prima data mana in domeniul circuitelor de racire cu lichid. Personal, incep prin atasarea fitting-urilor de cele trei componente (waterblock, pompa si radiator), apoi continui cu atasarea ventilatoarelor de radiator (in functie de cum va fi acesta montat in carcasa).

Urmeaza montarea waterblock-ului pe procesor, acest procedeu realizandu-se fara a fi necesara utilizarea unei surubelnite. Astfel, pozitionam backplate-ul, insurubam cele 4 distantiere pe placa de baza, pozitionam waterblock-ul pe procesor si apoi montam thumb-screw-urile pentru a fixa waterblock-ul in pozitie, avand grija sa asiguram o presiune uniforma.

In cazul unui utilizator casnic, ar urma atasarea radiatorului de carcasa, respectiv montarea ansamblului pompa rezervor in pozitia dorita. Apoi masuram traseele tubulaturii si taiem corespunzator, permitand o usoara extra lungime si avand grija sa nu flexam tubul mai mult decat este cazul. Urmeaza montarea tubulaturii pe fitting-uri (atentie la sensul circuitului in cazul pompei si al waterblock-ului) si umplerea circuitului cu lichid.

Pentru umplere si testele de scurgere, noi utilizam o sursa externa, dar utilizatorii care nu au asa ceva la dispozitie pot utiliza cablurile incluse in pachetul Fluid Gaming pentru a porni pompa independent de restul componentelor. Urmeaza perioada de testare a scurgerilor (5-6 ore) in care lasam pompa sa functioneze (fara capac pe rezervor), facand mici pauze din ora in ora pentru a permite bulelor de aer incapatanate sa iasa din radiator / waterblock. A doua zi putem monta capacul si putem utiliza sistemul in conditii normale.

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Test practic – EK Fluid Gaming A240 vs Antec Mercury 360 vs be Quiet! Silent Loop 360 vs MSI Core Frozr XL

  1. Bogdan Petriceicu Mujdeu a scris pe:

    Ce fierbinte e Krappy Lake =))

Lasa-ne un comentariu: