Test practic – EKWB EK-KIT Classic RGB P360

Scris de: , in categoria: Racire, in 24 July, 2019.

Asamblare

 
Aceasta este de altfel destul de simpla. Astfel, incepem cu pozitionarea back-plate-ului (in cazul unui sistem Intel), respectiv fixarea acestuia pe placa de baza cu ajutorul celor 4 suruburi incluse in pachet. Nu uitati sa montati si garnitura de cauciuc sub back-plate, respectiv saibele de plastic sub cele 4 suruburi, pe partea din fata a placii de baza.

Urmatorul pas este aplicarea pastei termice si fixarea waterblock-ului pe pozitie cu ajutorul celor 4 piulite incluse in pachet – nu uitati sa pozitionati arcurile incluse in pachet inainte sa strangeti piulitele. Urmeaza montarea celor trei ventilatoare pe radiator si conectarea cablurilor PWM, respectiv cablurilor RGB la adaptoarele incluse in pachet.

Am conectat cablul RGB aferent waterblock-ului la unul dintre conectorii RGB de pe placa de baza, in timp ce cablurile aferente ventilatoarelor si asamblului pompa/rezervor au fost conectate la al doilea conector RGB de pe placa de baza. Conectorul PWM 4 pin al pompei a fost conectat la conectorul CPU_FAN de pe placa de baza, in timp ce ventilatoarele au fost conectate la un conector SYS_FAN cu ajutorul splitter-ului inclus in pachet.

Odata efectuati acesti pasi suntem gata sa conectam componentele intre ele cu ajutorul furtunului inclus in pachet. Acesta trebuie taiat la dimensiune, in functie de carcasa voastra, si conectat la waterblock, pompa si radiator cu ajutorul fitting-urilor incluse in pachet.

Deoarece am deja un set de furtune pregatite in acest sens, echipate deja cu fitting-uri si taiate la dimensiunile de care am eu nevoie, le-am utilizat pe acestea. Respectati intotdeuna marcajele de pe waterblock si pompa (IN si OUT) si construiti circuitul logic. In cazul nostru, lichidul intra din pompa in waterblock, apoi este transportat in radiator si apoi inapoi in pompa.

Ultimul pas este realizarea amestecului de concentrat cu apa distilata si umplerea circuitului cu lichid – atentie, rezervorul trebuie sa contina obligatoriu lichid in momentul in care pornim sistemul, astfel riscam sa stricam pompa. Dupa 5-6 ore in care verificam sa nu apara scurgeri si permitem aerului sa iasa din circuit, in special din radiator si waterblock, ne putem apuca de teste.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Test practic – EKWB EK-KIT Classic RGB P360

Lasa-ne un comentariu: