Computex 2015 – FSP concureaza Tesla prin ION Mate

Scris de: , in categoria: Stiri, in 9 June, 2015.

Conceptul de stocare de energie prezentat de Tesla acum ceva timp a avut ecouri prin toate colturile lumii. Ideea de a avea o baterie suficient de mare pentru a putea alimenta nevoile unei familii este interesanta, mai ales ca in alte tarii energia electrica este mult mai ieftina noaptea decat ziua. Mai mult, putem folosi panouri solare pentru a incarca bateria in timpul zilei cand consumul este redus, majoritatea dintre noi fiind la servici.

Fiind o companie specializata in acest domeniu, FSP nu putea sa stea deoparte de aceasta piata lansand seria Emergy (900Wh, 1.7kWh sau 2.6kWh) precum si seria ION Mate (5.3kWh, 7.9kWh si 10.5kWh). Daca modelele din seria Emergy sunt destinate sa inlocuiasca generatoarele cu benzina pentru aplicatiile unde este nevoie de mobilitate, acestea venind sub forma unui geamantan. Despre modelele din seria ION Mate putem spune ca sunt perfecte pentru necesarul unei case sau al unui birou, toate modelele avand si functie de UPS integrata si putand fi conectate la o retea de panouri solare.

Seria Emergy este disponibila incepand cu acest moment: modelul 3000 vine cu 2.6kWh Lithium Ion la un pret de 3300 $ sau 1.7kWh Lithium Iron Phosphate la 4500 $, in timp ce modelul 1000 vine cu 900Wh Lithium Ion la un pret de 2100 $. Gama ION Mate va fi disponibila incepand cu sfarsitul la acestui an la un pret ce nu este disponibil in momentul de fata.

 

_MG_4984

_MG_4987

_MG_4990

_MG_4993

 

Gama de UPS-uri nu este o noutate pentru noi, dar cu ocazia targului Computex 2015 FSP a anuntat noul model Champ ce vine in capacitati de 1KVA, 2KVA sau 3KVA. Compania taiwaneza a fost de asemenea prima care a lansat un adaptor pentru laptop de 65W ce permita incarcarea directa a dispozitivelor USB, avand integrat un hub USB 3.0. Acesta este folositor atunci cand ne aflam pe drum si suntem limitati de cele doar 2 porturi pe care le are notebook-ul / ultrabook-ul nostru.

Tot mai mult telefoane sunt compatibile cu standardul de incarcare rapida Qualcomm QC 2.0, asadar FSP ne-a aratat un incarcator de masina compatibil cu acest standard cu o demonstratie practica pe Xiaomi MI4. Din pacate este compatibil doar cu o mana de telefoane, dar este impresionant trebuie sa recunosc.

 

_MG_4998

_MG_5005

_MG_5013

_MG_5018

 

Din portofoliul de lansari a FSP nu putea sa lipseasca bineinteles sursele de alimentare, spre sfarsitul anului ne vom putea juca cu Hydro si Hydro G. Acestea sunt bazate pe o topologie noua single rail, comportamentul lor ar trebui sa fie mult imbunatatit fata de seria Aurum. Hydro G este complet modulara, compatibila cu standardul 80PLUS Gold in timp ce Hydro este certificata numai 80PLUS Bronze si vine cu cabluri fixe. Pentru pasionatii de moding, Hydro G vine cu stickere ce pot fi lipite pe sursa pentru a ii customiza look-ul.

Un concept interesant este si sursa redundanta de 500W ce este compatibila cu standardul ATX, fiind extrem de folositoare micilor servere sau workstation-uri ce folosesc carcase ATX uzuale. Avem si o sursa 80PLUS Titanium cu o capacitate de 400W, dar utilitatea ei este pusa sub semnul intrebarii din cauza pretului exorbitant de mare din cauza componentelor foarte scumpe necesare pentru obtinerea unei astfel de eficiente.

 

_MG_5024

_MG_5025

_MG_5026

_MG_5032

_MG_5033

_MG_5036

_MG_5038

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: