Computex 2018 – Creative

Scris de: , in categoria: Stiri, in 13 June, 2018.

Creative

 

Desi alte companii se lauda cu standuri mari si multe produse noi, Creative au un singur lucru despre care vor sa vorbeasca anul acesta la Computex: Super X-Fi. Tehnologia holografica 3D de sunet era la un pas distanta pentru compania din Singapore, DSP-urile extrem de puternice dezvoltate facand aceasta tranzitie extrem de simpla si naturala. Totusi, despre ce este vorba?

Auzul uman difera in functie de dimensiunea si amplasarea urechilor dar si de dimensiunea capului, astfel incat un altgoritm scaneaza toate aceste lucruri folosind o camera prezenta pe un smartphone. Apoi, un motor de inteligenta artificiala adapteaza sunetul pentru ca redarea sa fie perfecta pentru fiecare persoana in parte, Super X-Fi fiind asadar o combinatie intre hardware si software.

Algoritmul va fi implementat intr-o aplicatie ce va fi disponibila pe iOS si Android pentru a permite utilizatorilor sa incerce Super X-Fi pe materialul propriu, insa adevarata experienta va putea fi simtita utilizand dongle-ul Creative si casti certificate. Dongle-ul in sine contine un DSP pe 32 biti ce poate procesa 8 canale 24 biti / 96 KHz si reda simultan prin DAC-ul audiofil integrat ce are un SNR de peste 100dB. Ansamblul in sine nu este mai mare decat un stick USB si poate fi folosit inclusiv cu telefoane iOS sau Android. Pretul dongle-ului va fi de aproximativ 150$ iar eu unul abia astept sa-l testez!

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Computex 2018 – Creative

Lasa-ne un comentariu: