Computex 2019 – Corsair lanseaza Hydro X

Scris de: , in categoria: Stiri, in 29 May, 2019.

Corsair

 
Standul celor de la Corsair a fost intotdeuna plin cu bunatati pentru pasionati, aici fiind lansate de-a lungul timpului unele dintre cele mai interesante produse ale companiei americane. Anul acesta insa, pasionatii de racire cu lichid au avut parte de o adevarata surpriza, deoarece Corsair tocmai si-au anuntat intrarea pe piata componentelor dedicate circuitelor de racire cu lichid custom.

Este vorba despre Corsair Hydro X series, o gama intreaga de produse watercooling high-end, care vor fi cu siguranta pe placul pasionatilor. Astfel, avem de-a face cu doua waterblock-uri pentru procesor, mai precis Hydro X Series XC7 RGB (LGA 115x/AM4) si Hydro X Series XC9 RGB (LGA2066/TR4), ambele construite in-house de catre Corsair. Acestea sunt construite din cupru nichelat pentru baza, respectiv nylon injectat si rama de aluminiu pentru capac. Spre deosebire de top-urile acrylice, nylon-ul injectat ar trebui sa fie mai rezistent in timp, nefiind predispus matuirii sub actiunea lichidului.

Evident, ambele sunt echipate cu cate 16 led-uri RGB adresabile individual, care pot fi controlate cu ajutorul aplicatiei Corsair iCUE. Tot din nylon injectat este construit si rezervorul montat pe combo-ul pompa / rezervor Hydro X Series XD5 RGB, in tandem cu o pompa Xylem D5 PWM. Rezervorul are o capacitate de 330ml, in timp ce pompa are un debit de 800L/h, combo-ul fiind dotat cu 10 led-uri RGB.

In pachet gasim un sistem de prindere multi-functional, care poate fi pozitionat vertical sau orizontal, precum si un senzor de temperatura G1/4 si un adaptor pentru pornirea sursei “in gol”, util in momentul in care verificam circuitul de scurgeri.

Oferta este completata de doua waterblock-uri pentru placi grafice, mai precis Hydro X Series XG7 RGB 20-SERIES pentru RTX 2080 FE si RTX 2070 FE. Ambele sunt construite din cupru nichelat si sunt echipate cu back-plate din aluminiu, insa de aceasta data capacul are o constructie clasica, din acryl. Evident, waterblock-urile sunt echipate cu iluminare RGB care poate fi controlata cu ajutorul solutiei iCUE.

Pentru celelalte componente ale circuitului de racire, Corsair au colaborat cu nume binecunoscute in domeniu. Astfel, in oferta Corsair mai gasim doua serii radiatoare produse in colaborare cu Hardware Labs, mai precis Hydro X Series XR5 si Hydro X Series XR7. Seria XR5 contine 6 modele (120, 140, 240, 280, 360 si 420 mm), acestea avand o grosime de 30mm si o densitate a lamelelor de cupru de 16FPI, in timp ce seria XR7 contine 3 modele (280, 360 si 480mm), acestea avand o grosime de 55mm si o densitate a lamelelor de 13 FPI.

La capitolul fitting-uri, Corsair au colaborat cu Bitspower, oferind o serie intreaga de fitting-uri si adaptoare, atat pentru soft tubing, cat si pentru hard tubing. De altfel, tubulatura rigida si furtunele si-au facut deja aparitia pe site-ul celor de la Corsair. Nu in ultimul rand, Hydro X Series XL5 este gama de lichide produsa in colaborare cu Mayhems, in momentul de fata fiind disponibile 4 culori si o versiunea clear.

Personal nu pot decat sa ma bucur ca avem un nou producator de componente de watercooling high-end si de-abia astept sa construiesc un sistem bazat pe Corsair Hydro X Series !

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Computex 2019 – Corsair lanseaza Hydro X

Lasa-ne un comentariu: