Computex 2023 – Sharkoon

Scris de: , in categoria: Stiri, in 8 June, 2023.

Sharkoon

 

Ca de fiecare data, atunci cand intri in standul celor de la Sharkoon simti efectiv ca faci parte din universul lor, in special in acest an, cand acestia aniverseaza 20 de ani. Dupa cum era de asteptat, standul a fost plin atat cu produse deja lansate pe piata, dar si cu cele mai noi aditii ce urmeaza sa fie lansate cat de curand.

In materie de carcase, noutatea consta in cele doua carcase din seria VS, mai exact VS8 RGB si VS9 RGB, ambele disponibile atat pe negru, cat si pe alb. Acestea suporta placi de baza in format ATX, au panou lateral din sticla securizata si includ ventilatoare RGB atat frontal, cat si pe partea din spate. Ambele pot acomoda placi video de maxim 350mm, iar spatiul disponibil pentru sursa este de 210mm.

Totodata, am putut vedea si carcasa Rebel C50, lansata la sfarsitul lunii mai, aceasta fiind disponibila in variante RGB si non-RGB, atat pe alb, cat si pe negru. Panourile sale din mesh fin ce imbraca partea frontala, lateralul si plafonul, ofera o protectie suplimentara impotriva prafului, insa accentul cade in special pe partea de airflow neavand constrangeri foarte mari din partea panourilor. Rebel C50 ofera  posibilitatea de a instala simultan radiatoare de pana la 360mm si vine cu un panou de control modern care include si un port USB Type-C . Varianta non-RGB include 2 ventilatoare de 120mm PWM, in timp ce versiunea RGB ofera 4 ventilatoare PWM ARGB, un panou din sticla securizata dar si un controller RGB. Ambele modele includ un tray pentru instalarea ventilatoarelor/ radiatoarelor aflat in zona plafonului, cat si un suport de sustinere pentru placa video cauciucat in zona de contact. Totodata, exista optiunea de a achizitiona separat Rebel C50 VGCK 4.0, un set de instalare ce vine cu un riser PCIe 4.0 pentru instalarea placii video in pozitie verticala, recomandat pentru versiunea RGB.

Pe partea de racire, producatorul a decis sa produca S80 RGB si S90 RGB si in varianta pe alb, acestea fiind instalate in interiorul sistemelor aflate in stand. Pe de alta parte castile Skiller SGH50 vor avea si un model pe alb, iar intreaga gama va fi disponibila si cu cupe hibride pentru un confort sporit.

Rebel P30 Gold este numele noii sursei de alimentare certificata 80 PLUS Gold, care are o capacitate de 1000W si este compatibila cu noul standard ATX 3.0. Conectorul PCIe Gen5 12VHPWR este nativ iar in interior s-au folosit capacitori de provenienta japoneza. Sursa ofera si un mod Zero RPM in care ventilatorul de 135mm devine pasiv la incarcari mici.

In materie de scaune de birou ergonomice avem OfficePal C30 si OfficePal C30 M, diferenta constand in faptul ca ultimul model are inclusiv sezutul prevazut cu mesh. Asadar, ne putem bucura de o experienta confortabila multumita suportului lombar integrat dar si multiplelor pozitii de ajustare a tetierei (atat a inaltimii, cat si a unghiului). Scaunele beneficiaza de un mecanism de control nou, inaltimea si inclinarea sezutului facandu-se din doua butoane aflate la indemana pe partea dreapta, in timp ce manerele sunt ajustabile 3D.

 

 

In zona de periferice, atentia ne-a fost atrasa de Skiller SGM25W (white) si de Skiller SGM50W, doi soricei wireless de gaming dintre care ultimul vine cu un dock de incarcare magnetic pe alb cu accente negre in zona rotitei, a butonului DPI, a logo-ului dar si a butoanelor forward si back. Iluminarea RGB nu lipseste de pe Skiller SGM50W, aceasta fiind destul de subtil incorporata in design printr-o linie serpuita. Pe langa cele doua periferice wireless, cei de la Sharkoon au pregatit si mousi wired, SGM35 fiind unul din ei, acesta fiind potrivit pentru cei ce nu vor sa cheltuiasca prea mult.

Zona de tastaturi este si ea destul de extinsa insa vom atinge in linii mari elementele de noutate. Asadar, ceea ce ne-a atras atentia este SKILLER SGK50 S3Dx (avem 6 variante disponibile cu sufixul de la D1 la D6 in diferite teme coloristice de keycaps), o tastatura in format 75% ce vine cu keycaps in culori personalizate astfel incat sa se potriveasca cu mouse pad-urile custom. De asemenea, aceasta va veni in viitor si in varianta extinsa pentru cei ce isi doresc un format mai mare. Switch-urile folosite sunt Gateron, acestea fiind interschimbabile si compatibile cu orice switch tip MX cu 3 sau 5 pini inclusiv ISO si ANSI layouts, keycaps-urile sunt dye-sub PBT si suporta QMK/VIA iar stabilizatoarele sunt lubrifiate din fabrica. Sub acestea gasim o placa din policarbonat pentru imbunatatirea sunetului dar si a iluminarii, iar pentru izolarea zgomotului si eliminarea rezonantei avem un strat dublu de silicon. Pe partea de accesorii, producatorul ofera separat un suport pentru firul detasabil spiralat USB-C al tastaturii reusind astfel sa ofere o nota de eleganta, dar si un mai bun control asupra suprafetei de lucru.

SKILLER SGK50 S3 fara nici un fel de sufix pastreaza toate caracteristicile modelului SGK50 S3Dx insa va fi disponibila cu numai 2 seturi de combinatii de culori ale tastelor (negru, alb + negru), acestea nefiind PBT precum modelul S3Dx. Mai mult decat atat, SKILLER SGK50 S3 va fi disponibila si sub forma de barebone prin urmare putem folosi orice fel de switch-uri si keycaps-uri dorim.

Mai departe ne-a atras atentia SKILLER SGK50 S4 Barebone, varianta fara switch-uri si keycaps a lui SKILLER SGK50 S4 insa in acelasi format compact de 60%. Fiind compatibila cu toate switch-urile interschimbabile si toate keycaps-urile adiacente, aceasta vine si ea cu un cablu USB-C detasabil si spiralat. Tot aici am putut vedea si varianta 65% a tastaturii full-size TKL Pure Writer lansata de ceva timp, astfel incat aceasta devine mai usor de transportat. Atat in varianta pe negru, cat si pe alb, ea vine echipata cu switch-uri liniare (Kailh Choc Red) dar si tactile (Kailh Choc Blue).

Cum o tastatura fara fir nu putea lipsi, avem in cele din urma Sharkoon SGK70 wireless, care va fi disponibila in jurul Craciunului. Spre deosebire de alte tastaturi, aceasta ofera o masca ce protejeaza plate-ul tastaturii si vine cu keycaps-uri din policarbonat care au un grad de transparenta mai ridicat comparativ cu alte materiale. Tastatura va fi disponibila atat pe alb, cat si pe negru, iar pentru switch-uri vom putea alege dintre doua optiuni.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: