ASUS MATRIX GTX580 Platinum – GF110 intra in matrice

Scris de: , in categoria: Placi video, in 6 June, 2011.

Dupa ce toti ceilalti producatori importanti si-au lansat pe piata propriile implementari ale GTX 580 destinate overclocking-ului extrem, acum a venit si randul lui ASUS sa-si prezinte noul MATRIX GTX580 Platinum. Acum 2 saptamani v-am aratat poze cu placa si mi-am manifestat dorinta de a primi mai repede placa. Eh, acum dorinta mi s-a implinit, mai mult am avut la dispozitie 2 exemplare, moment prielnic pentru a analiza overclocking-ul pe 2 exemplare diferite.

Pentru ca toata lumea se intreaba daca producatorii fac un binning special pe modelele lor destinate overclocking-ului extrem, raspunsul este nu. Acestia testeaza placile la frecventele specificate pentru respectivul model, in cazul lui  MATRIX GTX580 Platinum acestea fiind 816MHz / 1632MHz / 4000MHz (GPU / SHADER / MEM). Asta inseamna in spor de 44MHz fata de frecventa de referinta dar doar in cazul GPU-ului, memorie fiind mentinuta la aceeasi frecventa.

Faptul ca a iesit ultimul pe piata ar fi trebuit sa fie un avantaj pentru ASUS, atat MSI cat si Gigabyte avand frecvente mai ridicate (832MHz si, respectiv, 855MHz). Totusi, sa nu tragem concluzii pripite, suntem pe lab501 iar frecventa default reprezinta doar punctul de plecare nu si punctul final dupa cum bine stiti.

Cum spuneam mai sus, producatorii de placi video supratactate din fabrica sunt la mana fabricantului GPU-ului (NVIDIA sau AMD) pentru ca frecventa atinsa depinde foarte mult de calitatea lotului. Asadar putem foarte bine sa avem un lot de GPU-uri Geforce GTX 580 care fac toate 900MHz cu voltaj default sau unul care nu trece de 850MHz, totul depinde de noroc.

.

.

Ce frumos arata cele 2 surioare, nu?

Placile au venit fara ambalaj retail, asadar vom trece direct la fotografii indecente. Se poate observa ca placa aduce destul de mult cu surioara mai mica DirectCU II dar totusi sunt diferente majore pe care le vom discuta la momentul potrivit.

Comentarii

3 comentarii la: ASUS MATRIX GTX580 Platinum – GF110 intra in matrice

  1. fubu a scris pe:

    E o placa calitativa dar care nu impresioneaza decat ca masivitate. In rest nu e nimic salbatic. Totusi imi place finisajul placii de racire 🙂

  2. Sebi Oradea a scris pe:

    Review foarte reusit ! clar si pe scurt. ai punctat toate punctele de vedere, iti multumim. Bine ca ai precizat in final data aproximativa a lansarii placii… dar oare nu va fi disponibil numai in cateva exemplare? precum MARS II…

  3. mihai a scris pe:

    fain review, sincer imi place mai scurt, ajung mai repede la concluzii fara sa stau 1 ora sa citesc , eu cred ca placa asta ii un 580 normal cu un nume de colectie, deci nu sunt impresionat

Lasa-ne un comentariu: