CeBIT 2011 – ASUS MATRIX GTX580 Platinum isi face aparitia

Scris de: , in categoria: Stiri, in 28 February, 2011.

Dupa cum stiti deja versiunea GTX580 DirectCU II a lui ASUS face ravagii in ceea ce priveste overclocking-ul pe LN2. Acest lucru este posibil gratie VRM-ului mult superior versiunii de referinta NVIDIA: 8 faze cu cate 4 tranzistoare MOSFET per faza fata de 6 faze cu cate 3 tranzistoare MOSFET per faza.

In acest an, la CeBIT 2011 au fost anuntate 3 variante de GTX580 care ar trebui (cel putin teoretic) sa fie mai bune decat DCUII. Acestea sunt fabricate de cei 3 mari producatori: ASUS (Matrix Platinum), Gigabyte (SOC) si MSI (Lightning).

Prima placa pe care am zarit-o inca de dimineata a fost ASUS MATRIX GTX580 Platinum, care are cateva particularitari extrem de interesante. Personal, Matrix-ul imi pare similar cu DirectCU II dar impins la extrem.

.

.

Structura tri-slot a placii a fost pastrata, defapt cooler-ul este identic cu cel folosit pe DirectCU II numai masca frontala fiind schimbata pentru a se potrivi cu tema ROG.

Desi nu am putut fotografia VRM-ul va pot spune ca este mai mult decat va puteti imagina. Se desfasoara pe 3 randuri: 2 randuri a cate 8 faze pentru GPU si inca un rand pentru memorii (undeva intre 2 si 4 faze, nu mi-am dat seama exact).

.

.

Facilitatea de TweakIT intalnita pentru prima data pe placile de baza din seria ROG a fost introdusa si pe MATRIX GTX580 Platinum. Prin intermediul ei putem ajusta in timp real cele 3 voltaje importante: GPU, memorii si PLL.

De asemenea, prin ProbeIT putem monitoriza voltajele folosind un voltmetru. In curand va fi disponibil si soft-ul pentru ajustarea frecventelor si voltajelor care va functiona pe toate placile video, indiferent de producator. Din ce-am putut vedea pana acum este exact ceea ce trebuie si poate controla pana la 4 placi video simultan.

Comentarii

Niciun comentariu la: CeBIT 2011 – ASUS MATRIX GTX580 Platinum isi face aparitia

Lasa-ne un comentariu: