Scythe anunta cooler-ul Kabuto

Scris de: , in categoria: Stiri, in 24 March, 2009.

Imediat dupa CeBIT, Scythe a inceput sa isi scoata la mezat produsele dezvaluite la standurile cunoscutei expozitii IT europene.

Scythe Kabuto este urmatorul cooler lansat oficial (dupa Katana 3), constituind de data asta un produs destinat zonei high-end de preturi (va fi disponibil in Romania in aproximativ 10 zile, la un pret variind intre 160-170 RON).

Surprinde placut baza extrem de finisata (in buna traditie Scythe) si (din nou, la fel ca la Katana 3) un mini-radiator situat deasupra bazei, menit sa ajute cele 6 heatpipe-uri in disiparea caldurii.

Heatpipe-urile sunt grupate cate doua, fiind incorporate intr-o structura lamelara separata, acest sistem (folosit in premiera la Mugen 2, un cooler foarte reusit) numindu-se Multiple Pass-Through Airflow Structure (M.A.P.S.).

De asemenea, puncte forte pot fi considerate dimensiunile impresionante, de 124 x 133 x 132 mm si greutatea de 730 g pentru radiator, sau ventilatorul inclus, un Slipstream PWM de 1.300 rpm, recunoscut pentru raportul excelent volum de aer miscat/zgomot emis.

In schimb, Scythe pare sa isi faca un obicei nefericit din insistenta promovarii sistemului de prindere de tip push-pins (pentru socket-urile LGA 775 si LGA 1366), fragil si nesigur. Este compatibil de altfel cu majoritatea placilor de baza disponibile in acest moment; mai multe detalii gasiti pe pagina producatorului scythe-eu.com.

Ceea ce mi se pare interesant este faptul ca airflow-ul este de tip perpendicular pe placa de baza, de sus in jos, si totusi cooler-ul intra in zona de pret 150-200 RON in concurenta directa cu alte cooler-e de tip tower, precum „colegul” Mugen 2; ramane de vazut in teste daca un cooler cu un astfel de flux de aer va depasi in sfarsit unul foarte bun de tip tower.

Comentarii

Un comentariu la: Scythe anunta cooler-ul Kabuto

  1. Hehehe, fratele mai mic al lui Orochi! Abia astept un test.

Lasa-ne un comentariu: