Antec EA-550 Platinum – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 9 May, 2012.

 

Iar acum sa trecem la calitatea constructiei si a componentelor folosite, care vor dicta in final performanta de care e capabila sursa. Primul lucru pe care l-am verificat a fost ventilatorul: mai e nevoie de unul puternic daca nu va fi o cantitate prea mare de caldura degajata? Ei bine, cei de la Antec asa au crezut de cuviinta, din moment ce ventilatorul folosit, Yate Loon D12BH-12, se poate invarti cu o viteza maxima de 2300rpm.

Partea buna e ca niciodata pe parcursul testelor nu s-a turat intr-atat de tare, nici macar pe aproape. E interesant totusi cum cei de la Antec si-au luat toate masurile de siguranta. B-ul din D12BH-12 ne asigura ca avem de-a face cu un ventilator “ball bearing”, care ofera o fiabilitate sporita.

 

 

 

Trecand la partea electronica, observam imediat layout-ul specific platformei FSP. Am mai putut vedea in actiune aceasta platforma in articolul despre FSP Aurum CM Gold 650W unde s-a descurcat onorabil; probabil in Antec-ul de fata arhitectura a fost putin tweak-uita pentru o eficienta mai mare la puteri ceva mai mici. Consecinta a acestui lucru este utilizarea unui singur radiator cu dimensiuni mai generoase, cel negru, pe langa el mai fiind prezente inca doua de mici dimensiuni: unul pentru puntea redresoare din primar si altul pentru cei 2 MOSFETi +12V din secundar.

Calitatea constructiei este buna in general si nu am gasit nimic de reprosat din acest punct de vedere. Acelasi lucru il putem spune si despre selectia componentelor cu o o singura mentiune; condensatorul din primar este produs de CapXon, firma de origine taiwaneza, si este certificat la o temperatura de numai 85˚C. Totusi in secundar majoritatea condensatorilor sunt produsi de Nippon-Chemicon si pot functiona pana la temperaturi de 105˚C.

Sursa este protejata prin OCP, OVP, UVP, SCP, OPP, SIP, NLO si BOP, iar integratul care se ocupa de furnizarea majoritatii se afla pe un PCB secundar.

 

 

 

 

Comentarii

13 comentarii la: Antec EA-550 Platinum – Test practic

  1. al a scris pe:

    La pagina 6 Concluzii, primul rand ati scris EA-500 in loc de EA-550.

  2. Ihlades Post author a scris pe:

    Merci, am schimbat.

  3. VladM a scris pe:

    Cam dezamagitor sincer sa fiu. Cand am vazut quad rail la 30A ma gandeam ca va ajunge lejer la 750-800W. Vreau sa-mi schimb si eu Recomul si nu stiu care ar fi o alegere mai buna: Cougar CMX 550, Seasonic X 560, Antec HCG 620?

  4. ursulache a scris pe:

    Salut,
    avand in vedere graficele de consum de la http://lab501.ro/placi-video/nvidia-geforce-gtx-690-review/22 in care un 3770K la 4500 si o nvidia 690 consuma 415 W de ce zici: “In primul rand ca EA-550 Platinum este o sursa care isi poate face cu brio datoria de a alimenta orice PC mai cuminte” si “Antec EarthWatts 550W Platinum este o sursa destinata PC-urilor de putere medie in conditii de daily-use”

    Sitemul ala numai mediu si cuminte nu este.

  5. Monstru a scris pe:

    Hehe, depinde de ce intelegi tu prin sistem cuminte domnule :))) In primul rand, sistemul ala nu e cuminte, dar 690-ul clockat putin mai sus trece imediat de consumul ala cumintel. In al doilea rand, un sistem mai putin cuminte e un SB-E la 4500MHZ, combinat cu 3 7970 sau 3 680 🙂

  6. fedayn a scris pe:

    Pretul prin Europa este de 101 euro pentru varianta de 550w. Partea amuzanta este ca 450w este la 4 euro mai putin, si varianta de 650w este mai scumpa cu 12 euro. Aviz amatorilor, pentru 650w.

  7. Monstru a scris pe:

    Da, dar din pacate in Romania modeluld e 650W are preturi cuprinse intre 480 si 560 RON, iar modeluld e 550W nu se aduce in momentul asta…

  8. Tot sursele Thermaltake intruchipeaza in viziunea mea conceptul de raport calitate/pret.

  9. Jedi1Mk a scris pe:

    Nu va inteleg cand vorbiti despre surse gen … `Eu am sursa Bada-budu de 700W `..orice calculator ar trebui sa aibe maxim 450W ( ok cu mare indulgenta 500W ) altfel va recomand sursa de curent de la ENIVAC are peste 100kW, asa sa fiti cat mai cool , tot ce depaseste 450W nu mai este calculator este o masinarie de incalzit camera foarte scumpa .

  10. marilionutzigonadius a scris pe:

    @Jedi1Mk Daca nu cunosti, mai bine taci. In primul rand daca tu nu folosesti un pc high end nu inseamna ca toata lumea foloseste mid enduri. E ca si cum tu nu ti-ai permite BMW si atunci de ciuda le-ai recomanda la toti care au BMW sa conduca dacia 1310. Daca nu iti place continutul acestui site iti recomand sa te intorci la treburile tale si sa lasi baietii in pace sa isi faca treaba, ei macar fac un treaba serioasa tu in schimb doar comentezi.

  11. Jedi1Mk a scris pe:

    @marilionutzigonadius > Bai `desteptule` , imi place foarte mult continutul site-ului si mai ales articolul acesta ,dar nu face pe desteptul ca nu esti in privinta asta eu ma refeream ca in momentul unui consum asa de exagerat si mai ales pentru performanta extrema aceea masinarie nu mai este calculator,este doar ceva extrem ,si apropo 🙂 …daca tu ai un Hummer care consuma 35l/100km nu prea te mai poti lauda ca ai catalizator si ce smecher esti tu , consumul mare nu mai intra in categoria de calculator ( nici macar high end ) intra in ALTA CATEGORIE.

  12. Jedi1Mk a scris pe:

    Si apropo despre mine , am rrenuntat la Athlon II x4 640 OC 3.7Ghz si am acuma Intel G530 ( stii cat consuma ? 55W full load si 35W browsing ), si astept sa upgradez neaparat la i5 3450 Ivy Bridge ( are 77W).Sa iti mai spun ce temperatura are sistemul meu?…..28 grade C.

  13. Alonewolf a scris pe:

    Bravo,faci progrese;dar la pg.1 afirmi”80Plus Platinum, care garanteaza o eficienta a transformarii AC-DC de 90% la 20% din puterea nominala, 92% la 50%, “nu cumva este invers?

Lasa-ne un comentariu: