Be Quiet! Dark Base 700

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 29 December, 2017.

Analiza exterioara

 

Gratie aluminiului periat prezent pe masca frontala, plafon si picioare, acest mid-tower de 14 kg se simte asa cum o carcasa high-end ar trebui sa o faca. Panoul din sticla securizata de 4 mm dezvaluie un interior curat si organizat, ventilat prin intermediul unui ventilator Silent Wings 3 de 140mm aflat in spatele mastii frontale. Defapt, panoul frontal este tapetat cu material fonoabsorbant si se scoate prin tragere in timp ce aerul este captat prin intermediu celor doua laterale perforate. Interiorul este protejat prin doua filtre de praf – unul tip sertar care se intinde pe toata lungimea podelei, in timp ce filtrul frontal este prins intr-o clema.

In cazul lui Be Quiet! Dark Base 700, iluminarea RGB este subtila, ea incadrand simetric masca  frontala. Partea cu adevarat interesanta aici consta in implementarea iluminarii in sine, astfel incat aceasta se aprinde in momentul in care contactul panoului frontal se suprapune peste cel montat pe sasiu. O astfel de adaptare a sistemului de iluminare este de apreciat, insa fragilitatea lui consta tocmai in acest mecanism ergonomic. Cu alte cuvinte, contactele sunt destul de fragile iar miscarile mai bruste pot compromite integritatea acestora, riscand sa afecteze iluminarea din dreptul panoului.

Cu siguranta una dintre cele 7 culori disponibile – alb, rosu, verde, albastru, portocaliu si mov – se va potrivi cu tematica sistemul. Singura mentiune aici ar fi aceea ca doar zona mastii frontale este iluminata in timp ce partea de interior va beneficia de iluminare doar daca ne preocupa in mod deosebit de acest aspect si montam benzi in carcasa. Alternarea culorilor se realizeaza cu usurinta, la un buton distanta, iar ca stagiu intermediar intre culori avem si modul “Breathe” – de exemplu: alb – alb breathe, rosu-rosu breathe s.a.m.d.

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Be Quiet! Dark Base 700

  1. Mihail a scris pe:

    Buna. Mentionezi ca are un port USB 3.0 dar pozele arata doua. Si nu inteleg cum poti monta in partea frontala un radiator de 360 mm, dar doar 2 ventilatoare de 120 mm. Multumesc!

  2. Monstru a scris pe:

    Mihai – observatiile tale sunt corecte, carcasa are 2 porturi USB 3.0 frontale si accepta 3 ventilatoare de 120mm pe front.

Lasa-ne un comentariu: