Be Quiet! Dark Base 700

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 29 December, 2017.

Zona de control a sistemului ramane atasata de sasiu si este dotata cu un fan controller, un port USB 3.1 Type C, jack-urile stereo (microfon si casti), butonul Power care este si iluminat, LED-ul de stare pentru HDD / butonul Reset, butonul LED pentru schimbarea iluminarii si doi conectori USB 3.0.

Fan controller-ul poate regla turatia a maxim 6 ventilatoare PWM si are 3 trepte de functionare ce urmaresc doua profile – unul pentru air-flow (Performance) si unul pentru silentiozitate (Silent), in timp ce setarea “Auto” permite controlarea ventilatoarelor prin intermediul placii de baza.

Eliminarea aerului cald din interior se face prin intermediul fantelor decupate de pe plafon, fante ce au fost proiectate astfel incat aerul si implicit zgomotul sa fie eliminat spre spate. Desi am mai vazut acest tip de fante si pe fratele sau mai mare Be quiet! Dark Base Pro 900, unde masca plafonul se inlatura prin tragere, aici lucrurile stau putin altfel. Plafonul se poate scoate doar daca scoatem suruburile ce il prind de sasiu, insa acest lucru nu este neaparat necesar. Putem monta ce dorim in aceasta zona fara a fi nevoiti sa scoatem plafonul – sub acesta avem un sertar ce gliseaza si pe care se monteaza efectiv componentele (radiator, ventilatoare).

Celor 7 sloturi de expansiune, aflate pe partea din spate a carcasei, li se mai adauga inca doua sloturi ce au acelasi rol de sustinere a placii video. Atat sloturile, cat si panoul lateral integral, beneficiaza de suruburi thumbscrews ce raman atasate. Totodata, in completarea mastii frontale antifonate se alatura atat plafonul cat si panoul lateral din tabla.

Picioarele carcasei sunt solide si au o inaltime potrivita pentru a fi asezata pe podea chiar daca avem covor in camera. Acestea au bucati cauciucate la baza, astfel incat carcasa poate fi trasa / impinsa fara a exista riscul ca acesta sa lase urme pe parchet in urma manipularii. Mai mult decat atat, asemeni plafonului, picioarele pot fi scoase prin desurubare si se pot personaliza in conformitate cu fanteziile utilizatorului. Este de apreciat faptul ca cei de la Be Quiet! au luat in considerare si acest segment al entuziastilor DIY si au inlocuit niturile cu suruburi, astfel incat procesul si experienta in sine sa devina mult mai facila.

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Be Quiet! Dark Base 700

  1. Mihail a scris pe:

    Buna. Mentionezi ca are un port USB 3.0 dar pozele arata doua. Si nu inteleg cum poti monta in partea frontala un radiator de 360 mm, dar doar 2 ventilatoare de 120 mm. Multumesc!

  2. Monstru a scris pe:

    Mihai – observatiile tale sunt corecte, carcasa are 2 porturi USB 3.0 frontale si accepta 3 ventilatoare de 120mm pe front.

Lasa-ne un comentariu: