Be Quiet! Dark Base 700

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 29 December, 2017.

Analiza interioara

 

Aspectul si constructia lui Be Quiet! Dark Base 700 se bazeaza atat pe modularitate cat si pe flexibilitate, gratie tray-ului reversibil al placii de baza. Subiectul nostru poate gazdui placi de baza in format e-ATX, vine din fabrica cu doua ventilatoare de 140mm Silent Wings 3, dar si cu posibilitati impresionante atunci cand vine vorba despre unitatile de stocare: 3 unitati de 3.5″ si 9 unitati de 2.5″.

Mai mult decat atat, putem instala placa video paralel cu placa de baza, insa pachetul de accesorii nu include si riser-ul PCI Express, asadar acesta va trebui achizitionat separat. Limitarea placii video depinde in principal de amplasarea montantul unitatilor de stocare, asadar aceasta nu poate depasi 286mm daca montantul se afla in dreptul placii video. In cazul in care unitatile de stocare sunt amplasate pe spatele tray-ului placii de baza, sau montantul nu este amplasat in dreptul VGA-ului, atunci limitarea va fi de 430mm.

Partea din fata a carcasei are rolul de a capta aerului rece prin intermediul a 3 x 120mm / 2 x 140mm ventilatoare, putand gazdui un radiator de cel mult 360mm. Desi fantele plafonul sunt destul de restrictive in ceea ce priveste aerisirea, acesta are un rol in eliminarea aerului cald, unde ne putem ajuta de 3 x 120mm / 3 x 140mm ventilatoare sau chiar de un radiator de 360mm pentru evacuare (se monteaza pe sertarul ce iese in lateral). Din fericire, intre zona de montare a ventilatoarelor si placa de baza exista suficient spatiu, astfel incat radiatorul nu va obtura zona memoriilor – ba chiar putem folosi in interior memorii high-profile, asa cum veti vedea in curand in cadrul unui sistem marca LAB501.

Conform specificatiilor, podeaua carcasei si masca sursei pot gazdui si ele un ventilatoar de 120mm sau unul de 140mm, insa in practica spatiul va ramane nefolosit cel mai probabil. Din motive estetice, partea superioara a mastii sursei este dotata cu 4 capace din plastic detasabile. Daca inlaturarea acestora este destul de facila, nu pot spune acelasi lucru si despre amplasarea lor in pozitia initiala. De asemenea, ar fi fost de preferat ca cele doua capace din dreptul placii de baza sa fie decupate astfel incat acestea sa poata fi atasate odata ce conexiunile placii de baza sunt trase.

Asemeni flagship-ului seriei Dark Base si subiectul de fata beneficiaza de un tray al placii de baza reversibil insa procedeul in sine este mai simplist si nu la fel de spectaculos (nu avem acea ajustare pe inaltime a placii de baza). Tray-ul impreuna cu partea din spate ce cuprinde ventilatorul si sloturile de extensie sunt corp comun si se detaseaza prin scoaterea suburubilor prinse in sasiu. Desi unii merg mai departe cu acest concept de modularitate si vad aceast corp comun folosit si pe post de bench-test, nu cred ca acest lucru este si fezabil – pana la urma cine chiar are nevoie de asa ceva va urmari un produs special creat pentru asta. Evident, odata inversat tray-ul restul pieselor din puzzle se ataseaza pe partea opusa, inclusiv masca sursei si piciorusele geamului din sticla securizata.

 

Comentarii

2 comentarii la: Be Quiet! Dark Base 700

  1. Mihail a scris pe:

    Buna. Mentionezi ca are un port USB 3.0 dar pozele arata doua. Si nu inteleg cum poti monta in partea frontala un radiator de 360 mm, dar doar 2 ventilatoare de 120 mm. Multumesc!

  2. Monstru a scris pe:

    Mihai – observatiile tale sunt corecte, carcasa are 2 porturi USB 3.0 frontale si accepta 3 ventilatoare de 120mm pe front.

Lasa-ne un comentariu: