Be Quiet! Dark Base 700

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 29 December, 2017.

Concluzii

 

La final, trebuie sa punem in balanta ce primim, dar si ce ne lipseste, atunci cand vorbim despre Be Quiet! Dark Base 700. Daca cercetatorii sustin ca dureaza cam 7 secunde pana o persoana isi face o parere despre tine, in cazul unei carcase e nevoie de ceva mai mult timp, iar greutatea produsului in sine iti intareste o idee acolo, undeva in minte.

Exteriorul este aratos, aluminiul este intotdeauna perceput ca un semn de calitate, sticla securizata de 4mm arata clar ca este in tendinte iar portul USB 3.1 Type C face o referire directa asupra faptului ca avem o carcasa de actualitate, conforma cu standardele anului 2017.

Ceea ce am apreciat cu adevarat in cazul acestui produs este atentia pentru detalii, cum ar fi posibilitatea de inlaturare a picioarelor si a plafonului prin desurubare si renuntarea la nituri, materialul fonoabsorbant de calitate aplicat pe 3 laturi ale carcasei, cele doua ventilatoare silentioase care vin din fabrica cat si modularitatea si flexibilitatea amplasarii unitatilor de stocare.

Sistemul reversibil este de apreciat atunci cand avem nevoie de o carcasa pentru un scenariu non-standard sau ne dorim un sistem unic. As vrea pe viitor sa vad un plafon cu fante ceva mai permisive – un radiator de 360mm montat in acea zona va avea dificultati in a impinge aerul cald in exterior, cel mai probabil o mare parte din aer se va intoarce in interior, atat din cauza dimensiunii fantelor cat si din cauza pozitionarii acestora.

Zona centrala este bine gandita si va arata echilibrat in conditiile in care vom folosi un custom loop in interior, iar ansamblul pompa-rezervor isi gaseste locul intre placa video si partea frontala. Se pot adauga efecte interesante de iluminare prin indepartarea capacelor de plastic de sasiu astfel incat lumina sa patrunda prin spatiul creat. In conditiile unui sistem “standard” sa spunem, interiorul va fi dezechilibrat, ramanand mult loc intre placa video si partea frontala. Asadar, depinde din ce perspectiva privim.

Fan controller-ul si iluminarea RGB sunt clar un mare avantaj, am apreciat idea de a avea 3 ventilatoare care sa functioneze conform protocolul “Silent” in timp ce celelalte 3 sa fie setate pe “Performance”. La un pret de 850 – 900 lei, Dark Base 700 nu este o carcasa ieftina, dar dotarile justifica in mare parte acest lucru. Totusi, as fi apreciat daca gaseam 2 benzi RGB in pachet, nu cred ca ar fi fost o paguba prea mare avand in vedere pretul peste medie al carcasei.

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Be Quiet! Dark Base 700

  1. Mihail a scris pe:

    Buna. Mentionezi ca are un port USB 3.0 dar pozele arata doua. Si nu inteleg cum poti monta in partea frontala un radiator de 360 mm, dar doar 2 ventilatoare de 120 mm. Multumesc!

  2. Monstru a scris pe:

    Mihai – observatiile tale sunt corecte, carcasa are 2 porturi USB 3.0 frontale si accepta 3 ventilatoare de 120mm pe front.

Lasa-ne un comentariu: