Corsair Gaming Series GS800 – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 19 November, 2012.

Analiza exterioara

 

De indata ce arunci o privire ambalajului stii ca ai de a face cu o sursa Corsair, pentru ca design-ul caracteristic producatorului american este prezent si in cazul lui GS800 – o cutie mare dreptunghiulara care se deschide pe la unul dintre capete care foloseste de aceasta data schema de culori a seriei GS: albastru si negru. Este si normal sa vedem refolosita aceeasi solutie, pentru ca din punct de vedere practic ea functioneaza ireprosabil. Atat pe fata cat si pe spate sunt prezente o multime de detalii despre produs, chiar si doua grafice ale turatiei ventilatorului si a eficientei in functie de incarcare, iar sursa este bine protejata inauntru de cativa bureti.

Accesoriile incluse in pachet sunt cele obisnuite pentru orice sursa. Ele includ cablul de alimentare, manualul de utilizare, informatii despre siguranta in folosire, suruburile de prindere si cateva zip-ties. Chiar daca e departe de un bundle premium, Corsair macar ofera suruburile de prindere in pachet, nu asa cum fac alti producatori in incercare de a economisi cat mai mult.

 

 

 

 

Bineinteles ca trebuia sa fie asa! Bineinteles ca daca un produs are ca target gamerii atunci trebuie sa implementeze niste bling-bling. Altfel nu ar fi un produs bun. Ca urmare, GS800 se indeparteaza putin de alte surse Corsair din punct de vedere al design-ului, folosind un al tip de grila pentru ventilator si anumite elemente de plastic albastru. Sincer sa fiu, nu sunt fan al acestui limbaj estetic, dar daca nici acum nu sunt subiectiv atunci nu stiu cand…

Una dintre marile probleme pe care gamerii le au este ca se joaca noaptea, si atunci nici grila ventilatorului si nici insertiile de plastic nu se vor vedea. Din fericire, sursele de gaming de la Corsair vin cu un ventilator dotat cu LED-uri ca sa rezolve aceasta problema. Folosind butonul de pe spate sursei iluminarea poate fi schimbata in albastru, rosu sau alb, ori chiar sa fie oprita de tot. Ciudat este ca optiunea nu este memorata, asa ca daca nu va place iluminarea albastra va trebui de fiecare data cand veti porni calculatorul sa apasati butonul din spate.

 

 

 

 

Pe partea de jos a sursei se gaseste eticheta cu specificatiile electrice, in linie cu ce ne-am fi putut astepta de la o astfel de sursa. Pe partea de +12v avem de-a face cu un singur rail capabil de 66A in cazul lui GS800, astfel ca orice grija in legatura cu repartizarea sarcinii va disparea. Rail-urile de +3.3 si +5v sunt cotate la 25A fiecare, iar luand in considerare faptul ca in sistemele moderne principalii consumatori se alimenteaza de la +12v acestea vor fi mai mult decat suficiente.

 

 

 

 

 

Comentarii

6 comentarii la: Corsair Gaming Series GS800 – Test practic

  1. kELOO a scris pe:

    Felicitari pentru articol! Am citit majoritatea articolelor despre surse de pe lab501 pentru ca urmaresc sa imi iau in viitorul apropiat un nou sistem ca mai jos:
    i5 3570k – 16 GB DDR3 – AMD Radeon 7870 sau 7950 – ssd 120 GB – hdd 2tb – dvd-rw sau bluray.
    Marturisesc ca desi am citit articolele dvs. am ramas inca nehotarat asupra sursei. Problema bineinteles este de natura pecuniara, si anume nu as dori sa cheltui mai mult de 600 lei pe o sursa. Si acum vine intrebarea: ce imi recomandati pentru sistemul de mai sus in acesti bani (max. 600 ron)? Multumesc.

  2. Monstru a scris pe:

    Pana in 600 RON ai o multitudine de optiuni pe care le poti alege pentru sistemul tau.

  3. kELOO a scris pe:

    Sa zicem ca mi-as dori o sursa CoolerMaster sau un Corsair, ati putea sa-mi recomandati ceva anume? Sau ca sa intreb altfel, daca ati fi in situatia mea ce v-ati lua dvs. d-le Monstru? 🙂

  4. Monstru a scris pe:

    Gustul meu pur personal? Seasonic X-660 fara sa stau pe ganduri…

    http://www.evomag.ro/COMPONENTE-PC-Surse/Seasonic-Sursa-X-66044-660Wmodulara-59390.html

  5. kELOO a scris pe:

    Multam!

  6. Radu N a scris pe:

    Eu am GS700, care e practic identica cu asta, minus 100W.Ce ar trebui mentionat obligatoriu si la GS700 si GS800 e faptul ca fan-ul nu se invarte in load mic, e controlat termic.Cand incepe sa se traga din ea, se incinge si pleaca si fan-ul..astfel ajung la problema cea mai mare si enervanta: cand e in load mediu, incepe sa se incalzeasca iar fan-ul incepe sa bazaie foarte enervant..creste temperatura, pleaca si fan-ul intr-un final, face cateva ture apoi se opreste..si bazaie iar pana se incinge ca lumea..deci intr-un sistem de consum mediu o sa tot bazaie..sursa e foarte ok, in schimb controlul fan-ului la temperaturi medii e facut cat se poate de prost!

Lasa-ne un comentariu: