FSP Aurum PT 1200W Review

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 11 May, 2015.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 135mm folosit este PLA13525S12M fabricat de Power Logic, cu lagare FDB (Fluid Dinamic Bearing). Tehnologia FDB ofera o experienta sonora mai buna decat cele pe rulmenti, lucru pe care il intalnim si in practica, Aurum PT 1200W fiind greu de sesizat chiar si la incarcari peste puterea nominala a sursei.

 

_MG_2871

 

Electronica acestei surse este bazata pe o platforma proprietara FSP, arhitectura ei fiind una deja clasica: full bridge cu convertoare DC-to-DC in secundar. Pentru a obtine certificarea 80PLUS Platinum, FSP a fost nevoita sa foloseasca componente active cu tolerante si specificatii mai bune (ESR mic, timp mic de incarcare a portii). Evident aceste componente sunt semnificativ mai scumpe, drept urmare si pretul lui Aurum PT care este oricum numai mic nu :).

Pentru filtrarea tensiunii de intrare avem patru condensatori Y, trei condensatori X si doua bobine, ceea ce este suficient pentru o filtrare de calitate. Atat in primar cat si in secundar se gasesc condensatori de provenienta japoneza, Nippon Chemicon in principal dar si cativa Rubycon.

Curentul de la PCB si pana la PCB-ul ce adaposteste conectorii modulari este livrat de cate un singur fir gros pentru fiecare tensiune, in loc de abordarea traditionala cu mai multe fire subtiri. Acest lucru este benefic pentru circulatia aerului in interiorul sursei, care acum nu mai este restrictionata de acestea.

 

_MG_2874

_MG_2879

_MG_2883

_MG_2887

_MG_2889

_MG_2894

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: