OCZ ZX 1250W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 27 June, 2011.


.
Desi nu avem in dotare un aparat destinat testarii de surse, am avut ocazia sa aprecim in trecut valoarea testelor practice, pentru ca oricat de precise ar fi testele de laborator, uneori anumite aspecte ies la iveala doar in utilizarea zilnica. Am folosit o configuratie foarte puternica, care sa justifice achizitionarea unei surse de asemenea dimensiuni. In trecut aveam probleme in a incarca asemenea monstrii, fiind necesare 4 x GTX 480 pentru a putea testa surse de 1200W, o configuratie nu tocmai “realista”, daca este sa ne gandim mai bine. Mult mai accesibila este insa configuratia folosita astazi (i980X + 2 x GTX590), si “multumita” celor de la Nvidia este si foarte potrivita pentru a incarca o asemenea sursa. Procesorul Intel Core i7 980X a fost lasat la frecventa default (3.33GHz /1.2v), iar memoriile A-Data XPG Plus+ DDR3 1866MHz+ CL8 au fost tactate la 1866MHz, folosind latentele 8-8-8-24 1T. Placa de baza folosita a fost ASUS Rampage III Black Edition, iar de racirea procesorului s-a ocupat clasicul Noctua NH-U12P.

Platforma a fost testata in regim open-air, folosind o masa de teste HSPC Top Deck Station. Chiar si asa, ne inchipuim ce bucurie a reprezentat pentru GTX 590-uri functionarea in SLI, motiv pentru care ventilatorul acestora a fost setat la 100% in Load. Am masurat consumul la priza al intregului sistem folosind un aparat Voltcraft Energy Check 3000, in timp ce tensiunile furnizate de sursa au fost monitorizate cu un multimetru Voltcraft VC-10.

Pentru a analiza puterea maxima pe care este capabila sa o ofere sursa, am rulat simultan FURMark 1.9.0 si LinX x64 la setarile pe care le puteti vedea in tabelul de mai sus. Nu in ultimul rand, am masurat voltajul pe rail-urile de +12v si +5v, pentru a vedea diferenta intre IDLE si LOAD (ideal cat mai mica). Pentru +12v, am masurat voltajul in trei puncte (Molex, CPU si GPU).

La final, tinand cont de modul in care s-au comportat un esalon mai mare de surse, precum si de certificarea 80PLUS Gold, am estimat consumul real prin inmultirea consumului la priza cu un factor de eficienta cat mai apropiat de ce este aceasta sursa capabila sa ofere in sarcina maxima (92%).

Comentarii

2 comentarii la: OCZ ZX 1250W – Test practic

  1. jonix a scris pe:

    Felicitari pentru review. E bine de stiut pe ce ne bazam cand cumparam aceste pretioase componente. Oricum, OCZ si mai nou prin PC P&C au ramas doar la stadiul de design in materie de surse. Cei care le fac pentru ei, Impervio, nu-s chiar buricul in domeniu.

  2. Mult Succes 🙂

Lasa-ne un comentariu: