OCZ ZX 1250W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 27 June, 2011.

Odata cu achizitionarea legendarilor PC Power & Cooling in urma cu cativa ani, OCZ a devenit un nume important pe piata surselor de alimentare, chiar daca nu la acelasi nivel ca in domeniul SSD-urilor. Din acest motiv, am urmarit cu atentie evolutia portofoliului de produse al celor de la OCZ, si am mai testat surse produse de ei. Si cum o noua serie de surse high-end a fost lansata cu ocazia CeBIT-ului, nu puteam rata ocazia de a incerca varful de gama, mai precis modelul OCZ ZX 1250W.

Beneficiind de certificari 80 PLUS Gold si Nvidia SLI precum si de un design single-rail, OCZ ZX 1250 ne-a atras din start atentia, insa un alt factor care a cantarit destul de greu in alegerea acestei surse pentru review a fost si pretul, deoarece ZX 1250W este cu aproximativ 200 RON mai ieftina decat concurentele Corsair AX 1200, respectiv Antec HCP 1200. In aceste conditii, trebuia sa vedem de ce este capabila aceasta sursa, cum se comporta fata de cele doua etaloane ale industriei in acest moment, si cum de au reusit cei de la OCZ sa ofere un pret atat de competitiv pentru acest produs.

Nu cu mult timp dupa ce am luat aceasta decizie, un ZX 1250 se prezenta cuminte la usa subsemnatului, adusa bineinteles de un curier. Dupa ce am indepartat ambalajul coletului, am dat de cutia sursei, pe care va invit sa o admirati in pagina urmatoare, si m-am apucat de treaba. Sa vedem deci ce au mai pus la cale cei de la OCZ, si cum se prezinta in 2011 varful lor de gama la capitolul surse.
.

Comentarii

2 comentarii la: OCZ ZX 1250W – Test practic

  1. jonix a scris pe:

    Felicitari pentru review. E bine de stiut pe ce ne bazam cand cumparam aceste pretioase componente. Oricum, OCZ si mai nou prin PC P&C au ramas doar la stadiul de design in materie de surse. Cei care le fac pentru ei, Impervio, nu-s chiar buricul in domeniu.

  2. Mult Succes 🙂

Lasa-ne un comentariu: